2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#városgondozás #virágos eger #virágok

Megkezdte Eger virágosítását a Városgondozás

Csarnó Ákos 2024.05.17. 16:01

 

Elérkezett a az egynyári virágok ültetése – tájékoztatott a Városgondozás Eger Kft. A tavaly ősszel elültetett kétnyári, illetve hagymás növények, így például az árvácskák és a tulipánok sikeresen átteleltek a földben, áprilisban főleg a tulipánok virágzása aratott nagy sikert a városban. Ezeket hagyni kellett elvirágozni, hogy egészséges állapotban vehessék ki a földből a Városgondozás munkatársai. Az eltávolított virághagymák jelentős része még ép maradt, melyeket így idén ősszel újra el lehet majd ültetni.

 

 

A tavalyi virágok kiszedése után a földet gyomtalanították és levegőztették, az előkészületek után a virágágyások immár alkalmasak az egynyári növények fogadására. Csütörtökön az érsekkerti Zenepavilonnál ültették el az idei első egynyári növényeket, pénteken pedig a Dobó tér következett. A talajelőkészítésen, valamint a dísznövények hónapokig tartó kinevelésén és ápolásán túl az ültetést követő időszakban is nagy figyelmet kell fordítani az egynyári virágokra, melyeknek óriási vízigényük van. A Városgondozás főszezonban minden munkanapon két locsolóautót üzemeltet a frissen ültetett virágok szépségének megőrzése érdekében.

 

 

Összesen majdnem 80.000 darab egynyári növény ültetését végzi el a Városgondozás, ami jelentős mértékben igénybe veszi a cég erőforrásait. Napi 3.000 darab növény elültetésével számolva előreláthatólag június végére kerül a földbe az utolsó egynyári virág. Az ültetési helyszínek nem változtak a korábbi évekhez képest, a legtöbb virág idén is az Eger-patak melletti sétányra kerül, de sok egynyári növény lesz az Érsekkertben a szökőkút körül, az Eszterházy téren, a Szent József parkban, a Hatvani kapu téren, illetve a város számos más pontján, az északi és déli városrészeken egyaránt.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló