2024. június 22., Paulina

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #városháza #pápai ákos

Megint feloszlathatja magát az egri Közgyűlés

Csarnó Ákos 2023.03.28. 10:49

Menjenek isten hírével?

Immáron sokadik alkalommal kerül benyújtásra az egri Közgyűlés feloszlatásának javaslata, csak most az előzőektől eltérően nem a polgármester, hanem Pápai Ákos önkormányzati képviselő (Mi Hazánk) fogalmazta meg a beadványt.

Korábban Mirkóczki Ádám polgármester szerette volna elérni, hogy a testület oszlassa fel magát. Az akkori indokának lényege, hogy szerinte "Teljesen nyilvánvaló, hogy ezt a garnitúrát sem a város fejlődése, sem a város működése, sem a felelős városvezetői döntések nem érdeklik, csak és kizárólag az egyéni ambícióikkal vannak elfoglalva. (...) Ezért ahogyan korábban is, ismét benyújtom a közgyűlés feloszlatását, hogy az egriek önthessenek tiszta vizet a pohárba."

A mostani képviselői beadvány mögött írásbeli indoklást nem találni, ezért valószínűleg - amennyiben egyáltalán napirendre veszi a Közgyűlés az előterjesztést - úgy szóban lehet megismerni majd csütörtökön. Azonban amennyiben elfogadja a Közgyűlés a feloszlatást úgy az új képviselő-testület alakuló üléséig a jelenlegi polgármester az új polgármester megválasztásáig ellátja feladatát, gyakorolja hatáskörét.

 

Cikkünk megjelenése után Pápai képviselő eljuttatta azt a levelet, amit a többi képviselőnek írt a feloszlatás előterjesztése mellé:

Mellékletként csatolom a közgyűlés feloszlatására vonatkozó javaslatot. 

 

Kérem képviselő társaimat, hogy fontolják meg, hogy vajon jót tesz-e Egernek, hogy két erőközpont két irányba próbálja vezetni a várost. 

Miután rátekintettek az internetre, hogy az elmúlt 1 évben milyen hírek jelentek meg az országos sajtóban Egerről, fontolják meg, hogy jót tesz-e az egrieknek, az idegenforgalomnak, a helyi gazdaságnak, hogy ennyire kaotikusan vagyunk bemutatva ország-világ előtt.

 

És mindannyiunk számára világos az egri intézményrendszer, az önkormányzat cégei, vagy a közterületek állapota. Tudjuk, hogy belső eladósodás mindennek az oka. 

Az a stratégia nélkül, sokszor tűzoltásszerű probléma megoldás/pénzköltés, ami eddig jellemezte a közgyűlési döntéseket, nem vezet sehova. 

Az egriek nem tudják, hogy mekkora a baj. Most lehetne egy olyan kampány, remélhetőleg párbeszéd a város nyilvánossága előtt, ami a város valós állapotával foglalkozna, nem pedig az öt éves időtávú ciklus keltette vak reménnyel visszaélve, ígérgetéssel toronyórát lánccal...

 

A korábbi, optimista kinövekedési stratégia, ami három évtizeden keresztül jellemezte a várost, megbukott. Nincs okunk optimizmusra. A város kiürült és elöregedett. 

A város csak azért működik, mert az önkormányzati szféra minden területén vannak olyanok, akik - mint a bányalovak - a normális emberi ésszel elfogadhatatlan körülményekkel nem törődve, csak a saját szakmai tisztességük és szakmai önbecsülésük megőrzése érdekében végzik a munkájukat. Nap mint nap. Ők a város napszámosai. Nélkülük, már nem működne semmi.

 

Ez a realitás!

Tisztelt képviselőtársaim!

2024 májusa/októbere után is lesz élet, és akkor is bele kell tudni nézni az egriek szemébe! 

Aki, már most azt tervezi, hogy képviselősége után el akar költözni Egerből, mint ahogy tette Berecz Mátyás, az már most szavazza meg a feloszlatást, vagy már most mondjon le. 

 

Remélem győz a józan ész.

Korábban indítottunk egy szavazást, olvasóink pedig letették a voksukat, hogy szerintük kiknek kellene távoznia az egri Közgyűlésből. Beszédes, hogy a szavazók mindössze 5%-a gondolja, hogy senkinek nem kellene lemondania, ellenben az ún. városvezetés nagyon magas arányban kapott elutasítást.

 

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló