2021. April 14., Tibor

Eger ügye

Meghalt Martis Ferenc, az Eger SE egykori játékosa

2020.12.31. 7:54

A néhai sportoló a hevesi megyeszékhelyen töltött idény után Recsken focizott.

 

Életének 71. évében elhunyt Martis Ferenc, az Eger SE és a Recski Ércbányász csapatának védője – számolt be a heol.hu.

 

Az 1950. július 12-én Ózdon született focista pályafutását szülővárosa gárdájában, az Ózdi Kohászban kezdte, ahol felnőttszinten az NB II.-ig jutott, majd 24 éves korábban szerződött Diósgyőrbe. A DVTK-nál három év alatt 48 NB I.-es mérkőzést játszott. Aztán a diósgyőriektől a hevesi megyeszékhelyre igazolt. Az egri csapattal az 1977/1978-as bajnoki évben együtt játszott. Akkor a 20 csapatos NB II.-ben az 5. helyen végzett a Bánkuti László vezette ESE.

 

Az egri idényt recski szezonok követték az Ércbányász erősségeként megyei bajnoki címekkel és NB III.-as idénnyel. Martis Ferenc labdarúgó-pályafutása után földrajzot és biológiát tanított. Fia, Ferenc ugyancsak szerepelt Egerben, az FC Eger játékosaként a 2000/2001-es szezonban aranyérmet szerzett az NB II. Szabolcs Gabona-csoportjában. Jelenleg a DVTK Labdarúgó Sportakadémián edzőként dolgozik.

 

Id. Martis Ferencet január 7-én 11 órától – a koronavírus-járvány miatt hozott kormányrendelet miatt – családi körben a miskolci Mindszenti temetőben kísérik utolsó útjára.

 

 

Fotó: dvtk.eu

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló