2021. május 11., Ferenc

Eger ügye

#egerplusz #eger #mászóterem

Ha szeretne, most bekukkanthat a hamarosan nyíló egri mászóterembe – VIDEÓ

2021.04.21. 17:51

A tulajdonosok mutatták be a TV Eger műsorában a helyet, ahol falra kúszhatunk majd a Felsővárosban.

Nemrég portálunk is beszámolt róla, hogy hamarosan boulder mászóterem nyílik az egri Felsővárosban, a Cifrakapu utca 160. szám alatt, a Vilati Centerben.

 

A Manimal elnevezésű hely honlapján közzétett leírás szerint a boulder "az az alacsony, 3-4 méteres magasságban végzett mászás, ahol a mászó nincs biztosítva. Nincs kötél és nincs biztosító személy, kivéve, ha azt a mászó külön kéri (ezt nevezzük “spot”-nak)." Boulderezni lehet sziklán, de műfalon is, egy teremben – mint amilyet ők nyitnak a Felsővárosban.

 

Bemutatkozásukban külön kiemelik, hogy "a beltéri, műfalon végzett mászás egyik nagy előnye, hogy amellett, hogy majd minden izomcsoportot képes átmozgatni, javítja a koncentrációt, időjárási viszonyoktól és évszakoktól teljesen függetlenül űzhető. Emellett remek lehetőség a fizikai és mentális teljesítőképességünk határainak feszegetésére. Arról nem is beszélve, hogy falmászás gerincproblémák gyógyítására is alkalmazott módszer világszerte."

 

A TV Eger friss riportjában az ötlet megálmodói, Dr. Bayer-Szalai Eszter és Bayer Marcell mutatják be a termet:

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló