2021. október 25., Blanka Bianka

Eger ügye

#eger #tűzoltók #sport #verseny #terepfutás

Második helyezést ért el az egri tűzoltónő a belügyminisztérium terepfutó bajnokságán (FOTÓK)

Barna Benedek 2021.10.06. 15:09

Heves megyét összesen tizenhat lánglovag képviselte a versenyen.

 

Gyönyörű környezetben, ragyogó őszies napsütésben immár harmadik alkalommal rendezték meg október 4-én Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum területén a Belügyminisztérium Országos Terepfutó Bajnokságát. Heves megyét tizenhat tűzoltó képviselte a sportversenyen – számolt be honlapján a megyei katsztrófavédelem.

IMG-7664

A pályát – a Magyar Atlétikai Szövetség szabályai szerint – sík és dombos terepen jelölték ki. A négyszázötvenegy induló különböző korcsoportokban két, három, négy és hat kilométeres távon mérethette meg magát. 

 

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által megszervezett verseny a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának köszöntőjével vette kezdetét. A zenekar ünnepélyes megnyitója után Berecz György tűzoltó ezredes, a Gazdasági Ellátó Központ igazgatója, egyben az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke, Branyiczky Márk tűzoltó dandártábornok, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója üdvözölte a résztvevőket. Végezetül dr. Sári Zsolt, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgató-helyettes biztató szavait követően indulhattak el az első csoport versenyzői.

image3

A versenyen az induló csapatok közül Heves megye a 6. helyen végzett, a női III-as korcsoportban csapatunk 5. helyezést ért el, a férfi I-es korcsoportban pedig 6. helyen végeztek kollégáink. Az egyéni helyezéseket tekintve Istványi Nóra tű. főhadnagy kategóriájában a dobogó második fokát hódította meg az erős mezőnyben. 

IMG-7781

(Fotók: Istványi Nóra tű. főhadnagy) 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló