2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#egerplusz #eger #egri kulturális és művészeti központ #koncert #programok

Folkhétvége, babakiállítás, őszi vakáció: ezt kínálja októberre az egri kulturális központ

Barna Benedek 2021.09.29. 13:16

Sokszínű a programkínálat, a kisebbekről sem feledkeztek meg.

 

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) változatos programmal készült az októberre:

 

A hónap elején, október 1-jén és 2-án Maratoni Folkhétvégét rendeznek. Ennek keretében a Bartakovics Béla Közösségi Házban pénteken 19 órától a Paddy and the Rats zenekar lép fel, szombaton ugyanott több koncertet is tartanak: 18:00-tól Muzsikás népzenei együttesé lesz a színpad, majd őket 19:30-tól Novák Péter és az Etnofon, 21:00-től pedig a roma világzene úttörője, a Kalyi Jag Együttes követi, végül a napot a moldvai csángó dallamvilágból merítő Zoord 22.30-tól kezdődő fellépése zárja.

 

A Folkhétvégéhez gyermekprogramok is kapcsolódnak, és lesznek néptáncos események is, külső helyszíneken. A további részletek, jegyárak az EKMK honlapján olvashatók, ITT.

 

 

Október 7-én 17.30-tól Dr. Drábik János "100 évvel Trianon után" című filmjét vetítik le a Bartakovics Béla Közösségi Házban. (Részletek az EKMK oldalán.)

 

Október 11-én 17.00 órától Érsek P. Ildikó asztrológus tart előadást "A váratlan fordulatok időszaka - A szaturnusz a vízöntő jegyében" címmel a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. (A jegyárak az EKMK oldalán olvashatók.)

 

Október 15-17. között az énekkaroké lesz a Bartakovics Béla Közösségi Ház: ekkor tartják meg az "Éneklő Magyarország" elnevezésű, évente ismétlődő fesztivált.

 

Október 15-én nyílik meg, és november 14-ig lesz látogatható a Guba Rózsa Babakiállítás a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Guba Rózsa népi iparművész 1951-ben született az Alföldön, 1985-ben kapta meg a babakészítő népi iparművész címet. Feldolgozta és zsűriztette Magyarország tájegységeinek a jelentős népviseleteit. (További részletek, jegyárak az EKMK oldalán olvashatók, IDE KATTINTVA.)

 

Október 16-án 14.00-tól a Cukorbetegek Egri Egyesülete betegoktató klubfoglalkozást, tanácsadást, vércukor- és vérnyomásmérést tart a Bartakovics Béla Közösségi Házban (a részvétel ingyenes).

 

Október 16-án 15.00-tól az Ismert egriek más szerepben című zenés showműsor várja az érdeklődőket a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban (a jegyárakról az EKMK oldala ad tájékoztatást).

 

Október 25-én 17 órától a Heves Megyei Életreform Népfőiskola várja az érdeklődőket a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban (a jegyárakról az EKMK oldala ad tájékoztatást).

 

Október 25-29. között "Őszi vakáció" elnevezéssel szervez élménytábort az EKMK. "Sajnálod, hogy vége a nyárnak? Alig várod, hogy újra felállj az iskolapadból? Akkor gyere és vakációzz velünk az őszi szünetben! Egy tábor, ahol mindenki talál kedvére való programot! Rengeteg játékkal, szórakozással és nevetéssel idézzük meg újra a nyarat! A hét során részt vehetsz: arcfestésen, csapatjátékokon, kreatív foglalkozáson, tanulhatsz táncokat és megannyi élménnyel térsz vissza a suliba!" – írják az eseményt beharangozva a honlapjukon, ahol további részletek is olvashatók a programról.

 

Október 28-án 16.00-tól Bagó Sándor tart előadást "Csíksomlyói utam" címmel a Civil Házban (a részvétel ingyenes).

 

Október 29-én 14.00-19.00 között Halloween Party lesz a Vitkovics Alkotóházban: arcfestéssel, tökfaragással, szabaduló szobával, mini-discóval és kincskereső játékkal várják az érdeklődőket. Aki jelmezben érkezik, az ajándékot is kap. A programot 7-14 éves korig ajánlják. (További információk: Fazekas Barbara, fazekas.barbara@ekmk.eu, +36 20 276 9090)

 

Október 30-án 15 órától "A lélekvándorlás és a földönkívüliek" címmel tart előadást Éles István kutató a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban (a jegyárakról az EKMK honlapján lehet tájékozódni).

 

Már a novemberre is készülnek

 

A tizedik hónapra tervezett programok után egy novemberi eseményt is beharangozott az EKMK: november 23-án kedden 19.00 órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban lesz Kamarás Iván koncertje (részetek a kulturális központ oldalán olvashatók, ITT.)

 

(Indexkép forrása: ekmk.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló