2024. május 27., Hella

Eger ügye

#egerplusz #eger #egészségügy #magánkórház

Magánkórház Egerben? Hamarosan valósággá válik!

Barna Benedek 2021.05.21. 16:30

Egynapos sebészetet, illetve kombinált járó-, és fekvőellátást tervez a leendő egri magánklinikára a TritonLife Csoport, amely az ország egyik legnagyobb állam által finanszírozott egészségügyi ellátója kíván lenni.

Mindössze három éve lépett be a magyar magán-egészségügyi piacra a TritonLife Csoport a Róbert Magánkórház megvásárlásával. Azóta a Thököly úti járóbetegellátót is bekebelezte és ezzel párhuzamosan Budán is nyitottak egy járóbeteg rendelőt a Hegyalja úton, amely mára komoly betegforgalommal rendelkezik. A kezdeti 2,2 milliárd forintos árbevétel 2020-ra 6,5 milliárd forintra növekedett, vagyis három év alatt megháromszorozták az árbevételüket.

 

Jelenleg még legalább egy budapesti és tíz vidéki magánkórházra van konkrét terve a cégnek, ezek egy részének kivitelezése már zajlik, köztük Egerben is írja a Portfolio.

 

A hevesi megyeszékhelyen már egy ingatlant is találtak erre a célra, melyet hamarosan átalakítanak.

Egerben  egy kisebb, maximum egynapos sebészeti ellátásra alkalmas kombinált járó-, és fekvőellátót tervezünk, intenzív ágyak nélkül.

árulta el a gazdasági lapnak Dr. Fábián Lajos, a holding igazgatóságának elnöke.

Egeren kívül tárgyalásokat folytatnak még Győrrel, Kecskeméttel, Péccsel, és még néhány helyszínen, ami a betegellátási és hozzáférési térkép szempontjából fontos lehet. 

 

Dr. Fábián Lajos abban bízik, hogy a koronavírus-helyzet ad egy lökést idehaza az igazságosabb finanszírozás megalapozásának irányában is.

Miért fájna az a rendszernek, hogy akkreditál egy komoly magánegészségügyi szolgáltatót, ahol az ország legjobb szakemberei dolgoznak, és a beteg mehet a magánellátóhoz, amely megkapja a beteg után az állami költségtérítés mondjuk 80 százalékát (ezzel spórolva az államnak), és közben a páciens még örömmel fizetne e fölött egy a mostani teljesen szabadpiaci áraktól lényegesen kisebb összeget. De úgy is mondhatnám, hogy a szolgáltatást igénybe vevő betegnek is jusson vissza az általa befizetett járulékból akár az állami, akár a jó színvonalú magánrendszerhez fordul.

– fogalmazott a holding igazgatóságának elnöke. Hozzátette: készen állnak arra, hogy hosszú távon egyszer ők legyenek az állam által finanszírozott egészségügyi ellátás egyik, valódi, és mérhető minőséget és eredményt nyújtó szolgáltatója.

 

(Képek forrása: tritonlife.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló