2024. július 20., Illés

Eger ügye

#városgondozás #hőség #hőségriadó

Locsolóautók járják Eger utcáit

2024.07.09. 07:36

 

Vasárnaptól kezdve hőségriadó van érvényben Egerben, ezért életbe lép a Városgondozás Eger Kft. ilyenkor esedékes munkaterve. Egy darab nagyméretű locsolóautóval járja a cég az utakat, sétálóutcákat, és hideg vizet permetez 11 és 12 óra között.

 

A kijuttatott víz ugyan hamar felszárad, de a legmelegebb órákban így is átmeneti közérzetjavító hatással bír. A hőségriadó alatt a belvárosban minden nap, valamint háromnaponta a külvárosban (az északi, a déli, valamint a Felnémet-Berva városrészekben) üzemel a locsolóautó a főbb közlekedési útvonalakon. Ezzel párhuzamosan a korábban kihelyezett három párakapu üzemelése is biztosított. A Városgondozás Eger Kft. a város 13 pontján ivókutak karbantartását is végzi, amennyiben a lakosság ezek bármelyikénél hibát észlel, azt a titkarsag@varosgondozaseger.hu címen lehet jelezni.

 

A nagy hőségben fontos a 80.000 darab egynyári növény napi szintű vízellátása, ezt az utak locsolása mellett is folyamatosan végzi a cég. Emellett az önkormányzat által beszerzett 100 darab locsolózsák is hamarosan kihelyezésre kerül a közelmúltban elültetett facsemeték törzsére, hogy a növények fejlődését ezáltal is elősegítsék.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló