2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

Lemondott Eger jegyzője

2019.11.30. 00:00

Dr. Andráskó Dénes az Egri Ügyeknek azt nyilatkozta, hogy más tisztségben folytatni szeretné a munkát az önkormányzatnál.

 

A mai nappal dr. Andráskó Dénes, Eger jegyzője benyújtotta lemondó nyilatkozatát – tudatta portálunkkal csütörtökön a város polgármesteri hivatala.

 

"Jegyző úr indoklását tudomásul vettem, lemondását elfogadtam. A jegyzői pályázat kiírására hamarosan sor kerül. Dr. Andráskó Dénesnek köszönöm eddigi munkáját és további sikereket kívánok" – áll a Mirkóczki Ádám polgármester által jegyzett közleményben.

 

Az Egri Ügyek megkereste dr. Andráskó Dénest, és rákérdeztünk, hogy mi volt az oka a lemondásának.

 

Mikor elvállaltam a jegyzői feladatot, feltett szándékom volt, hogy politikától független, kizárólag szakmai szempontok mentén vezetem a Hivatalt. A városvezetés jelenlegi tagjaival, valószínűleg korunkból és értékrendünkből fakadóan baráti viszony alakult ki, ami a függetlenség rovására ment. Úgy éreztem, hogy ez sem a kezdeti terveimmel, sem a munkavégzéssel nem összeegyeztethető, ezért úgy döntöttem, hogy a jövőben nem kívánom tovább folytatni a jegyzői tevékenységem

 

– válaszolta a volt jegyző.

 

Dr. Andráskó Dénes (Fotó: eger.hu)

 

Arra a kérdésünkre, hogy nem állt-e valamilyen személyes konfliktus a döntés hátterében, ezt a feleletet kaptuk: "Az utóbbi időben felröppentek rosszindulatú pletykák, hogy bizonyos ellentétek alakultak ki köztem és a munkatársaim között, ezek nem voltak valósak, csak a megtévesztés és a bomlasztási szándék áll a háttérben. Minden kollegámmal jó viszonyt ápolok, békével válunk el egymástól."

 

Azt is megtuduk dr. Andráskó Dénestől, hogy a jegyzői pozícióról való lemondás ellenére folytatni szeretné a munkát az önkormányzatnál. A volt jegyző szerint Mirkóczki Ádám jelezte neki, hogy más tisztségben továbbra is számít a munkájára. "Mivel polgármester urat és Eger városát a továbbiakban is minden erőmmel támogatni kívánom, örömmel fogadtam el a felajánlott lehetőséget" – fogalmazott.

 

(Indexkép: Szinok Gábor)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló