2024. május 27., Hella

Eger ügye

Lehet, hogy mégse farkasok támadták meg a kutyát Egerben

BNPI 2019.11.30. 00:00

A támadás módja és lefolyása sokkal inkább kutyákra jellemző módon zajlott le.

 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága közleményt adott ki az állítólagos farkastámadás ügyében. A szakemberek állásfoglalását lentebb változatlanul közöljük:

 

"Vasárnap este egy közösségi oldalon kezdett terjedni a hír, hogy vélhetően több farkas támadott meg egy kutyát az Eger határában található a Vécsey-völgyben.

 

A rossz minőségű fotók alapján a három vagy négy farkasnak tűnő kutyaféle a lakóházaktól körülbelül 300 méterre, az út mellett támadt a szerencsétlenül járt kutyára. A kutya megtámadását észlelő személy elmondása szerint legalább három farkasnak látszó állat jelent meg a területen és támadt az állatra.

 

A több oldalról is nyitott, folyamatos zárt kerítéssel nem rendelkező üzemi területen fellelhető nyomokat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembere a helyszínen megvizsgálta, ahol valóban több, nagytestű kutyafélétől származó nyom volt észlelhető. Sajnos a megmaradt nyomok csak részben voltak azonosíthatók, ezek alapján nem dönthető el teljes mértékben az, hogy valóban farkasok támadtak-e az őrkutyára. Ugyanakkor a támadás módja és lefolyása sokkal inkább kutyákra jellemző módon zajlott le, a farkasok zsákmányolási célú támadása után gyakorlatilag nem maradt volna az őrkutyából szinte semmi. Az üzem területére az őrkutyát megtámadó állatok az udvarral határos szőlők felől érkeztek, és az esetet követően arra is távoztak. A helyszínen tartózkodó személy elmondása alapján, az őrkutya szabadon őrizte a területet, vélhetően ugatásával vonta magára a figyelmet, nagytestű támadói pedig feltehetően játékként vagy kihívásként kezelték a helyzetet, ami azonban végül a kutya életébe került.

 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság számos alkalommal felhívta a lakosság figyelmét, a nagyragadozók által lakott területen a kutyák felelős tartására vonatkozó szabályokra is. A kóborló, szabadban tartózkodó kutyák a nagyragadozók vagy kóborkutyák áldozatává, táplálékává is válhatnak. Az erre vonatkozó, a konfliktusok megelőzését szolgáló anyagok az igazgatóság honlapján folyamatosan elérhetők.

 

A történtek tisztázása érdekében a BNPI munkatársa felvette a kapcsolatot közeli térfigyelő kamerákat üzemeltetőkkel. Az üggyel kapcsolatos adatgyűjtés jelenleg is folyamatban van."

 

(Nyitóképünk illusztráció)

Farkasok öltek meg egy kutyát Eger határában, lakóházak környékén

Az eb egy kerítés nélküli üzemi területet őrzött, amikor a ragadozók felfigyeltek rá. Vasárnap este a Facebookon kezdett terjedni a hír, hogy legalább három farkas támadt rá egy kutyára Eger határában a Vécsey-völgyben - írta az Eger Hírek. A portál információi szerint a lakóházaktól körülbelül 300 méterre, az út mellett támadtak farkasok az ebre.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló