2024. június 16., Jusztin

Eger ügye

#egerplusz #eger #zöldfül #légszennyezettség #környezetvédelem #neumann jános gimnázium

Mostantól a Neumann Gimnáziumban is mérik, rendben van-e Eger levegője

2021.04.22. 19:24

Az újonnan kihelyezett légszennyezettség-mérő által rögzített adatokat a tervek szerint a neten teszik közzé.

Légszennyezettség-mérőt telepítettek szerdán az egri Neumann János Gimnáziumban – számolt be a TV Eger. Mint a riportban elhangzik: az iskolában fontosnak tartják a környezettudatosságot, ennek szellemében télen madárodúkat helyeztek ki az udvarra, és egy komposztálót is szeretnének felállítani.

 

Emellett további lépéseket is terveznek annak érdekében, hogy az Andrássy György Katolikus Középiskolához hasonlóan megkaphassák az Ökoiskola címet. Ehhez a célkitűzésükhöz illeszkedik a légszennyezettség-mérő kihelyezése is.

 

Az eszközt az Életfa Környezetvédő Szövetség ajándékozta az intézménynek. A szervezet elnöke, Csathó Tibor a tévének nyilatkozva elmondta: három ilyen eszköz van a város különböző pontjain, amelyek elhelyezkedésükből adódóan átfogó adatokat szolgáltatnak majd Eger légszennyezettségi szintjéről. Hangsúlyozta: ezt a szennyeződést általában a közlekedés és a fűtés okozza, éppen ezért fontos lenne többek között a fűtési szokások megváltoztatása.

 

A légszennyezettség-mérő pár percenként frissíti az adatokat, amelyek a tervek szerint az Életfa Környezetvédő Szövetség honlapján elérhetőek lesznek.

 

További részletek a tévé riportjában:

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló