2024. június 23., Zoltán

Eger ügye

#eger #zöldfül #ökoiskola #andrássy györgy katolikus köépiskola #környezetvédelem

Ökoiskola lett az egri Andrássy György Katolikus Középiskola

2021.01.21. 18:23

Az intézmény különböző programokkal igyekszik környezettudatosságra nevelni a diákjait.

Nagy büszkeség számunkra, hogy a 2020-ban benyújtott pályázatunkat az Ökoiskola Értékelő Bizottság támogatásra javasolta és ezzel iskolánk elnyerte az Ökoiskola címet – számolt be közösségi oldalán az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium.

 

Mint írták, ez a cím elismerése annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak, melynek eredményeképpen diákjaik számára természetessé válik az egészség- és környezettudatos életmód, az igazságos társadalmi berendezkedés iránti igény, továbbá a globális és lokális kihívások iránti nyitottság, valamint aktívan tudnak tenni a felismert problémák megoldásáért. "Igyekszünk elérni, hogy az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a tanulóink családjuk vagy tágabb környezetük felé is közvetítsék" – fogalmaztak.

 

A TV Eger riportjában elhangzik: az Ökoiskola cím elnyeréséhez hozzátartoztak a középiskola által szervezett programok, mint a szemétszedés, takarítás, papírgyűjtés, faültetés, valamint a természetvédelem témájában hirdetett versenyük. De emellett például évek óta versenyeznek az osztályok, hogy melyik közösség által gondozott növény lesz a legszebb. Az intézmény tanára, Barta Gábor további kezdeményezésekről is beszélt a tévének: elmondta, hogy a diákjaival gyűjtenek kupakokat is és újrahasznosítják a büfében vásárolt üdítők palackjait.

 

Az intézmény Facebook-oldalán megosztott oklevél szövege szerint az Andrássy 2023. augusztus 31-ig jogosult az Ökoiskola cím és logó használatára.

 

 

(Indexkép: Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló