2024. április 25., Márk

Eger ügye

#eger #kutya #állatkínzás

Kutyát akart menteni a rendőrség Egerben egy bántalmazó gazdától, de valami félresiklott

2021.04.24. 08:49

Egy túl lelkes Facebook-lovag okozta a bajt.

Pénteken az Egerben működő Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület a Facebook-oldalán osztott meg egy elkeserítő történetet, miszerint egy önjelölt állatvédő meghiúsított egy hatósági állatkiemelést. A terjedelmes bejegyzés arról szólt, hogy a rendőrök szerettek volna rajtakapni egy állattartót, amint bántalmazza a kutyáját. A hatóságok számára fontos lett volna, hogy a kiemelés megalapozott legyen, ehhez pedig tetten kellett érniük az elkövetőt, aki állítólag rendszeresen kegyetlenül bánik féléves kiskutyájával - írta a Heol.

 

A bejegyzésből kiderült az is, hogy az egri egyesület kiemelten kérte, hogy senki ne kezdjen magánakcióba. Egy férfi azonban úgy gondolta, ő majd mindent a kezébe vesz. Az önjelölt állatvédő egymásnak ellentmondóan cselekedett, egyszer azt írta a Facebookon, hogy az állatot jól tartja a gazdája, ennek ellenére később mégis a rendőrséghez fordult az ügyben.

Az állatvédők hangsúlyozták: nem a férfi címét akarták megtudni, hanem szerették volna kiemelni úgy az állatot, hogy az jogilag megalapozott legyen, így az ügy a bíróság elé kerülhessen. Hozzátették: a legfájdalmasabb számukra az, hogy egy olyan ember, aki magát állatvédőnek mondja, a saját egója növesztése és az ötperces hírnévszerzés miatt meghiúsította műveletet.

 

A bejegyzés végén az állatvédő egyesület arra kért mindenkit, hogy akinek van videofelvétele arról, hogy a gazda bántalmazta a kutyát, vagy mindezt látta, és hajlandó tanúskodni a kutya érdekében, kérik, vegye fel velük a kapcsolatot.

 

(Leadkép: illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló