2023. március 30., Zalán

Eger ügye

#egerplusz #eger #zöldfül #kerékpár

Közösségi kerékpárok Egerben: ide tervezik az állomásokat

Barna Benedek 2021.11.03. 15:13

Valamikor 2022 második felétől lehet majd használni a bicikliket.

 

Ahogy azt portálunk is megírta, a környezettudatos közlekedés népszerűsítése céljából a közösségi kerékpározás néhány elemét kívánják megvalósítani Egerben. A Life program által támogatott HungAIRy integrált projekt kereteiben két állomást alakítanak ki, 10-10 biciklivel a Felsővárosban és a belvárosban.

 

Dobó Zsófia ökomenedzser most a Heolnak nyilatkozva elmondta, hogy pontosan hol lesznek ezek az állomások: az egyik helyszín a Kallómalom utca, a másik pedig az Árva-köz bejárata. Mint kiderült, az állomások műszaki alapozó tervei már elkészültek.

 

"Jelenleg a rendszer műszaki paraméterei meghatározásának végénél járunk, és a közbeszerzési eljárás előkészületeinek megkezdésével foglalkozunk. A rendszer kiépítését 2022 tavaszán kezdjük el" – számolt be a szakember, hozzátéve:

Terveink szerint, a tesztüzemet is beleszámítva, a felhasználók a jövő év második felében használhatják először.

biciklik-mtimónus márton
Fotó: Mónus Márton / MTI (Képünk illusztráció)

 

"Egerben az egyik fő légszennyező szektor a gépjármű-közlekedés. A HungAIRy Life integrált projektben való részvétellel is szeretnénk ennek a szektornak a hatását csökkenteni, ugyanis a projekt fő célja a levegőtisztaság védelme és a levegőminőség javítása. A közösségi kerékpáros rendszer kiépítésével akarjuk felhívni a figyelmet a probléma fontosságára, illetve minél több embert az alternatív közlekedési eszközök használatára buzdítani" – fogalmazott Dobó Zsófia.

 

A most kiépülő rendszer az egész város igényét még nem tudja ellátni, de jó alapja lesz a további fejlesztéseknek. "Olyan pilot rendszert építünk ki, amely a későbbiekben akár elektromos kerékpárok fogadására is alkalmas lesz, így terveink szerint a város keleti és nyugati irányban is elérhető lesz majd a közösségi kerékpárokkal" – mondta a szakember.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló