2023. október 1., Malvin

Eger ügye

#egerplusz #eger #markhot ferenc kórház #újszülött #baba

Kislány az újév első egri babája

Barna Benedek 2022.01.02. 10:39

Vasárnap reggel jött világra.

 

Vasárnap reggel megszületett az első egri baba. Blanka január 2-án, reggel 6 óra 20 perckor jött a világra a Markhot Ferenc Kórházban. A kislány császármetszéssel született, második gyermekként érkezett családjába. 3100 gramm, 50 centiméter. Baba és anyukája is jól vannak – számolt be az egerhirek.hu az intézmény közlése nyomán.

 

Az egri kórház első babája, Sándor Gusztáv még szombaton, 14 óra 2 perckor jött világra. Ő egy egerszalóki család második gyermeke, aki 3150 grammos súllyal, 53 centiméterrel született, természetes úton.

 

A megyében egyébként először hatvanban született gyermek: a hatvanonline.hu azt írja, január 1-jén 07:45-kor a Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben jött világra egy kisfiú. A Mátyásnak elnevezett baba 3659 grammal, 57 centiméterrel született, egy rózsaszentmártoni család harmadik gyermekeként.

 

Az ország első babája pedig a szomszéd megyében, Miskolcon jött világra. A kisfiú 4030 grammal és 55 centiméterrel született és a Szelim nevet kapta.

 

(Indexfotó: pixaba.com – Képünk illusztráció)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló