2023. február 3., Balázs

Eger ügye

#útfelújítás

Két híd újul meg tavasszal a városban

Csarnó Ákos 2022.11.30. 15:32

 

2020-ban 32 millió forintból helyreállította az önkormányzat az Árnyékszala és Verőszala utcákat összekötő hidat, majd 2021-ben 60 millió forintos beruházás keretében elkészült Felnémeten a Kovács Jakab utcai híd.

 

A 2022-ben végzett egri hídvizsgálat alapján elmondható, hogy néhány sürgősebb esetet kivéve a megyeszékhely hídjai elsősorban a korróziós állagromlás elkerülése miatt igényelnek folyamatos karbantartást – adta hírül Eger polgármestere a közösségi médiában.

 

2023 tavaszán két olyan Eger-patak felett húzódó híd rekonstrukciója valósulhat meg, melyek balesetveszélyesek.

 

hidakok

 

A tervek szerint Klapka György utcai hídon 7,2 millió forintból végeznek rekonstrukciós munkálatokat, mert a 2009-es felújítást követően a felszerkezeten hosszrepedések jelentek meg.

 

Az Érsekkerti strandnál található gyaloghíd esetében bruttó 12,5 millióból megújul a faszerkezet, kijavítják a hídfők hibáit, valamint teljes korrózióvédelemmel látják el mind a korlát, mind a híd alatt futó közművek fémfelületeit.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló