2024. május 27., Hella

Eger ügye

#közterület #településkép

Keményebb fellépés jöhet Egerben, a képbe nem illő közterületi átépítések ügyében

Csarnó Ákos 2022.09.27. 14:21

Lakossági fórum is lesz a témában.

Augusztusban már bizottsági szinten tárgyalták a város településképi rendeletét illetve annak módosítását. A módosítás célja a közterületről érvényesülő, utcaképet befolyásoló nem építési engedélyköteles tevékenységek részletszabályozása a rendezett utcakép, és a településkép hosszútávú védelme.

 

Az elmúlt időszak tapasztalatai szerint egyre növekvő számban jelennek meg különböző műszaki berendezések (klíma kültéri egységek, napelemek stb.) az épületek homlokzatán, tetőzetén ezért fontos az ezekre vonatkozó részletszabályok kidolgozása. A településkép védelme érdekében a rendelet-tervezetben hangsúlyt fektetünk a többlakásos társasházak átalakítása során az egységes karakter megőrzésére, a közterületi átépítések szabályozására, valamint a különböző vendéglátó teraszok szabályainak pontosítására.

 

A rendelet módosításnak hangsúlyos eleme a településképvédelmi előírások érvényesítésének biztosítása céljából a településképi védelmi kötelezési eljárások részletszabályozásának a Településképi rendeletbe való beépítése.

 

A rendelet-tervezet ide kattintva megtekinthető.

 

A témával kapcsolatban lakossági fórumot szervez a polgármesteri hivatal, annak időpontja: 2022. szeptember 30. (péntek) 11.00 óra, helyszíne pedig a Polgármesteri Hivatal Rendezvényterme. Az észrevételeket, javaslatokat írásos formában a Polgármesteri Hivatal Főépítészi Csoportjának címezve (3300 Eger, Dobó tér 2.) vagy elektronikusan a foepitesz@ph.eger.hu email címre lehet eljuttatni 2022. október 08-ig. A lakossági fórum kizárólag a fenti témával kapcsolatos kérdésköröket érinti.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló