2021. december 7., Ambrus

Eger ügye

#egerplusz #eger #gyermekek világnapja

Kék fénybe borul az egri városháza

Barna Benedek 2021.11.19. 12:58

A gyermekek világnapja alkalmából világítják ki az épületet.

 

November 20-án szombaton, a gyermekek világnapja alkalmából kék fénybe öltözik az egri városháza – tudatta pénteki közleményében Mirkóczki Ádám polgármester.

 

A városvezető emlékeztet: a gyermekek világnapján a gyermekjogok fontosságára hívják fel a figyelmet, hiszen 1989-ben ezen a napon írták alá a Gyermekjogi Egyezményt. A világon a legszélesebb körben elfogadott emberi jogi dokumentumról van szó, amely 196 országban garantálja, hogy minden gyermeket ugyanolyan alapjogok illessenek meg. 

 

A jeles napon az UNICEF, az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapja ismét megrendezi globális kampányát és kékbe borítja a világot. November 20-án világszerte kék fényfestést kap számos ikonikus épület, és a kék szín visszaköszön a különleges kezdeményezésben is, melynek fókuszába idén a gyermekek és fiatalok mentális egészségét helyezte a szervezet.

varoshaza-kivilagitas-tveger-yt
A koraszülöttek világnapja alkalmából lilába borult városháza egy korábbi kivilágítás alkamával (Kép forrása: TV Eger / YouTube)

A kék színbe borított épületekkel szeretnék felhívni a figyelmet arra is, hogy szükség van az ellátórendszer kapacitásának növelésére, illetve arra is, mennyire fontos, hogy mindannyian figyeljünk a gyerekekre, vegyük észre és vegyük komolyan a lelkiállapotukban beálló változásokat. 

 

Ehhez a kampányhoz csatlakozik önkormányzatunk is, melynek keretében

november 20-án, 17:00-tól 21:00-ig az egri városháza épülete – 24 lámpa által megvilágítva – kék színbe öltözik.

Ezzel szeretnénk kifejezni egyetértésünket és támogatásunkat az UNICEF törekvéseivel, céljaival, egyszersmind pedig felhívni a figyelmet gyermekeink, és az ő jogaiknak védelmére.

 

(Indexfotó: Komka Péter / MTI)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló