2023. október 1., Malvin

Eger ügye

#egerplusz #eger #verseny #kazinczy-jelvény

Bronzfokozatú Kazinczy-jelvényt kapott az egri diák a szép magyar beszédért

Barna Benedek 2021.06.03. 15:34

Az Eszterházy Gyakorlóiskola tanulója képviselte a megyét az országos versenyen.

A Kazinczy-jelvény kiemelt bronz fokozatával díjazták az egri Eszterházy Károly Gyakorlóiskola hetedikes diákjának teljesítményét a "Szép magyar beszéd" versenyen – számolt be csütörtökön közösségi oldalán az intézmény.

 

Hajas János Domonkos a Gyakorlóiskola Bartók téri épületének 7/c osztályos tanulója, aki felső tagozatos kora óta részt vesz a ezen versenyen. Eddig minden évben maga mögé szorította a mezőnyt, azonban a megyein túl csak 7. osztálytól szerveznek országos döntőt. Mivel idén is megszerezte az elsőséget Heves megyében, így a kisújszállási országos döntőben ő képviselte szűkebb pátriánkat. Felkészítéséhez tanára, Márkus Róbert Zsolt a Gárdonyi Géza Színház színésznőjét, Nagy Adriennt is segítségül hívta. 

 

Az online verseny egy szabadon választott leíró jellegű szöveg interpretálásából állt, valamint a zsűri által választott kötelező szöveget is meg kellett szólaltatnia a versenyzőknek. 

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló