2024. július 20., Illés

Eger ügye

#egri csillagok sétánya #kautzky armand

Kautzky Armand is kapott egy csillagot Egerben

Csarnó Ákos 2024.06.29. 07:41

Az Egri Csillagok Sétánya új taggal bővült

 

Pénteken új csillaggal bővült az Egri Csillagok Sétánya az Érsek utcában, most a 11. díszkövet avatták fel. A csillagot Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész, Eger szülötte kapta az, aki személyesen is részt vett az Eger Sikeréért Egyesület avatási ünnepségentájékoztatott az egerhirek.hu.

 

 

 

 

fotók és indexkép: Eger Város Hivatalos Oldala

Ma művészet kategóriában avatunk csillagot. Eddig ebben a kategóriában Kovács Kati, Törőcsik Mari, Tordai Teri és Koltai Lajos kapott díszkövet. Egyesületünk elnökségének döntése értelmében a 11. díszkövet 2024-ben művészet kategóriában Kautzky Armand, Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész kapja. Kautzky Armand úr ott volt az Eger Sikeréért Egyesület bölcsőjénél is 2015-ben, hiszen egyesületünk alapító tagja - emelte ki köszöntőjében Forgó János az Eger Sikeréért Egyesület elnöke.

A szüleim itt voltak az egri Gárdonyi Géza Színház tagjai, de nem ide szólította őket a munka, hanem ők választották ezt a várost. Győrben ismerkedtek meg, és miután összeházasodtak, a közös életüket úgy gondolták, hogy Egerben kezdik. Édesapám már volt néhány évig az egri színház tagja előtte, és annyira jól érezte magát, hogy úgy gondolta, hogy itt kezdi el a családi életét, és itt fogja gyermeke is megszületni, és ez a hatvanas években meg is történt - fogalmazott az ünnepségen Kautzky Armand.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló