2024. március 1., Albin

Eger ügye

#városháza #parkolóház #elektromos roller #közgyűlés

Július 1-jén kinyithat a Katona téri parkolóház és elektromos rolleres szolgáltatás is indulhat a városban!

Csarnó Ákos 2023.06.22. 16:42

Az EVAT kész az üzemeltetésre

 

Elképesztően hosszú tárgyalás után az egri Közgyűlés meghozta a döntést: július 1-jétől kinyithat a Katona téri parkolóház. Mirkóczki Ádám polgármester egy tanulmányt hozott a vitára. A PricewaterhouseCoopers (PWC) által elkészített anyag alapján szerinte nem ér az ingatlan 940 millió forintot, ő maga legfeljebb 2-300 millió forintot adna érte.

 

Saxinger Balázs az Agria Parkoló ügyvezetője, kisebbségi tulajdonosa több kísérlet után szót kapott és felszólalhatott az egri Közgyűlés előtt. Úgy nyilatkozott, hogy a parkolóházat nem nyitják meg parkolóházként. Ideiglenes megnyitásban partnerek lehetnek, az a céljuk, hogy végérvényesen rendezzék az ingatlan sorsát.

Az ügyvezető azt is jelezte, hogy az értékbecslő (PWC) őt nem kereste meg információért és nem szándékozott bejutni az épületbe sem, így nem ért egyet a becsült árakkal sem. Ők arra vártak, hogy amikor lehetősége lett volna az önkormányzatnak, az megveszi 420 millió forintos vételáron, de még bérleti szerződést sem kötöttek. Saxinger Balázs kiemelte azt is, hogy nem parkolóház üzemeltetésére kötöttek szerződést.

 

Több szünet is megszakította a Közgyűlést, amikor a parkolóház hasznosításáról tárgyaltak a képviselők. Több javaslat is elhagzott a vita során. Orosz Lászlóné Ibolya (Fidesz-KDNP farkcióvezető) határozatlan idejű, 30 napos felmondást javasolt a szerződésbe. Csetneki Attila (Fidesz-KDNP) kérte, hogy vizsgálják meg az új értékbecslést, ezt megszavazták. A polgármester pedig azt szerette volna, hogy az is kerüljön bele, hogy Csetneki Attila korábbi előterjesztését is vizsgálják meg. A képviselők megszavazták a szerződéskötést ami alapján már július elején megnyithat az épület. 

Korábban arról is írtunk, hogy elektromos roller szolgáltatást szeretne indítani egy cég Egerben. A képviselők ezt a javaslatot is megszavazták, vagyis elkezdődhet a rollerek parkolásának, töltőhelyeinek tervezése és kialakítása illetve a bérlés feltételeinek kialakítása. A polgármester információi szerint a budapesti árakkal szemben a feloldás 250 Ft-ba, a percdíj pedig 60 Ft-ba kerülne.

A Kft. által tervezett működési terület Eger, Ostoros, illetve Kistálya belterülete lenne.

 

A döntést követően az EVAT Zrt. közleményt juttatott el portálunknak:

Az EVAT Zrt. vezetése üdvözli az egri közgyűlés döntését, mellyel megszavazták a Katona téri parkolóház újranyitásához szükséges megállapodást. A cég még 2023. január 11-én a parkolóház üzemeltetésével kapcsolatos jogszerűtlen állapot megszüntetése, valamint az immár több mint 200 millió forintos anyagi veszteségének elkerülése érdekében volt kénytelen bezárni a parkolóházat. Az EVAT Zrt. vezetése leszögezi: amennyiben július 1-től valóban megnyithat a parkolóház, akkor szakmailag készen áll az üzemeltetésére.

 

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló