2024. április 13., Ida

Eger ügye

#labdarúgás #eger se

Jól szerepelt az egri U10-es focicsapat a horvátországi tornán

Csarnó Ákos - Eger SE 2024.04.03. 15:21

Az U10-es korosztályú együttes a horvátországi Umagban szerepelt egy nemzetközi tornán.

 

A 64 korosztályos csapatot felvonultató eseményen, nyolc db 8 fős csoportba sorsoltàk a nevezetteket - tájékoztatott az Eger SE a hivatalos oldalán. Olyan nagy nevű klubok szerepeltek a kupán, mint a FC Barcelona, Juventus, AC Milan, LASK Linz, Hajduk Split, AC Parma vagy éppen a Red Bull Salzburg.

 

Az U10-es csapat a “D” csoportba kapott besorolást ahol az AC Milan, a Grazer AK és a NK Celje volt az ellenfele.

 

A csapat tagjai:

Filep Zalán, Dancs Dominik, Juhász Örs, Kovács Barna Áron, Czank Csongor, Kun Levente, Király Soma, Szabó Zente, Menyhárt Tamás, Telek Marcell, Kereszturi Olivér, Czinege Balázs, Veres Ádám.

 

 

fotó: egerse.hu

Kun Levente játékos élménybeszámolója:

 

Először vettem részt az Umag Trophy-n. Nagyon jó volt a szállás, minden nap sétáltunk a tengerparton, a megnyitó is nagyon látványos volt. A csoportunkban erős ellenfelekkel kerültünk össze. Jó mérkőzéseket játszottunk, jó helyezést értünk el, azonban ha a csapat hozta volna a jobb formáját előrébb is végezhettünk volna. Nekem az első helyen végző AC Milánnal játszott meccs volt a legjobb, mert testközelből láthattuk, hogy a világ egyik legjobb klubjának utánpótlás csapata milyen játékot játszik. Nagyon határozottak voltak, gyorsak, pontosan passzoltak. Örülök, hogy sok játékpercet kaptam a meccseken, igyekeztem a legjobb formámat hozni.

Nagy Barbara vezetőedző értékelése:

 

Az első napon a szállás elfoglalása után le is játszottuk az első mérkőzésünket, melyet győzelemmel vettünk. A továbbiakban a csoportmérkőzések során is érződött, hogy nagy bravúr fog kelleni a 16-ba jutáshoz, hiszen minden mérkőzésünket kemény párharcok, nagy mezőnymunka és rengeteg futás jellemezte. A fizikálisan és kondicionálisan jól képzett szlovén csapatok ellen nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen ők jobban alkalmazkodtak ehhez a pályamérethez.

Rengeteget futottunk, illetve a párharcok olyan sok erőt kivettek a gyerekekből, hogy a kapu előtt sok  helyzetünk maradt kihasználatlanul. Hihetetlenül büszke vagyok a srácokra, nagyot melóztak minden mérkőzésen, profi hozzáállással és mentalitással igyekeztek végrehajtani az edzésen gyakoroltakat.

Mint az később kiderült a csoportból továbbjutó AC Milan a tornagyőzelemig menetelt, a Grazer AK pedig a 6. helyen végzett, ez is azt mutatja, mennyire erős csoportban sikerült helytállnunk. Mi az ezüstágon az FC Atacante (olasz) elleni győzelemmel búcsúzhattunk az umagi Stella sport komplexumtól, ezzel a torna 23. helyén végezve.

 

Egyénileg kiemelkedett az egri csapatból a csapatkapitány Kovács Barna Áron, „aki remek kapu előtti megoldásaival, bátor cseleivel 6 góllal csapatunk legeredményesebb tagja lett.” 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló