2023. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#eger #nemzeti népegészségügyi központ #levegőminőség

Jó hír: tiszta a levegő Egerben

Barna Benedek 2021.12.27. 17:30

Kedvező adatokat mért a népegészségügy.

 

Az ország nagy részén kitisztult a levegő, de helyenként továbbra is magas a légszennyezettség a szálló por miatt – adta hírül az MTI.

 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfői adatai alapján Sajószentpéteren és Kazincbarcikán veszélyesnek, Putnokon pedig egészségtelennek minősítették a levegőt. Salgótarjánban és Ajkán kifogásolt a levegőminőség.

Az ország többi mérőállomással rendelkező településén elfogadható a levegő minősége, így Egerben is, ahol néhány napja még kifogásolt volt.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen, veszélyes.

12-27-levego

Az NNK korábban arra figyelmeztetett, hogy veszélyes levegőminőség esetén a gyermekek, a várandósok, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban tartózkodást. Ezzel együtt megjegyezték, fontos, hogy az ünnepek alatt se feledkezzünk meg a rendszeres, gyors szellőztetésről.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzésében azt írta: kedden száraz, nyugodt, ugyanakkor túlnyomóan borult idő várható, és ekkor további romlás várható a levegőminőségben. Szerdán viszont újabb csapadék érkezik (vegyes halmazállapottal), és a délnyugatias szél is országosan megélénkül, így a légszennyezettség várhatóan mindenütt javulni fog.

 

(Kép forrása: nnk.gov.hu; Indexfotó: pexels.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló