2021. november 28., Stefánia

Eger ügye

#egerplusz #eger #szépasszonyvölgy #pincetúra

Borkedvelők, figyelem: hétvégén pincetúrára hívják a Szépasszonyvölgybe látogatókat

Barna Benedek 2021.10.22. 12:23

Borkóstolás, látványfőzés és élőzene várja az érdeklődőket szombaton.

 

Október 23-án, szombaton tarják a IV. Pincetúrát a Szépasszonyvölgyben. Ezen a napon a boros program mellett koncertekkel és látványfőzéssel várják az érdeklődőket. A Piknik Parkban fellép Nyikes Linda és Kovács Sándor, valamint az Utcazenészek versenyét kétszer megnyerő Andörkaver zenekar.

 

A pincetúra során aki legalább 6 lilazászlós pincét és éttermet meglátogat, értékes borvacsorát nyerhet az általa választott lilazászlós helyre, 4 fő részére. Ha valaki minden állomáson pecsétet szerez, egy karton borválogatást nyerhet az egyik lilazászlós pincétől.

 

A szervező Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesületének elnöke, Soltészné Tarnay Éva a TV Egernek nyilatkozva elmondta, a pincetúra-program arról szól, hogy megmutassák: kulturált körülmények között is lehet bort fogyasztani. A mostani tervek mellett a korábbi tapasztalatokról is mesélt:

 

 

A túra az Édeskert étterem előtti információs pulttól indul, jegyet is itt lehet vásárolni.

 

Az állomásai: Besenyei Borház – 26-os pince, Farsang Pincészet – 27-es pince, Greg Vin – 22-es pince, Kedves Wine Bistro & Shop, St. Andrea Wines – 38-as pince, Ostoros Borzbár – 33-as pince, Petrény Winery – 47-es pince, Sike Pince – 43-as pince, Tóth Ferenc Pincészet – 46-os pince, Édeskert Étterem, Butykos Vendéglő, Piknik Vendéglő. Az állomások tetszőleges sorrendben látogathatók, de lesz vezetett pincetúra is.

 

További részletek, a program pontos leírása és a jegyárak az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

 

(Indexfotó: Szépasszony-völgy - Egri Bornegyed / Facebook)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló