2021. szeptember 24., Gellért Mercedesz

Eger ügye

#eger #máltai #szeretetszolgálat #idősek otthona

Odaadják az egyháznak az egri időskorúak otthonát

Nagy Donát 2021.07.28. 10:34

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület kezébe kerül az ingatlan tulajdonjoga.

A kormányhatározat „az egyházak szociális és gyermekvédelmi ellátások terén betöltött szerepének megerősítéséről” tavaly hozott törvényre hivatkozva mondja ki, hogy az „állami vagyonba tartozó, a fenntartóváltozással érintett engedélyes feladatellátáshoz kifejezetten és nevesítetten kapcsolódó ingatlanokat, valamint ingó vagyont és vagyoni értékű jogokat ingyenesen” adják át, írja a HVG.

cdaed-000
Fotó: maltai.hu

 

A katolikus Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet három tordasi (Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény) és két Budapest, XVIII. kerületi ingatlant (pszichiátriai betegeket ellátó ápoló-gondozó otthon és rehabilitációs célú lakóotthon) kap meg, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület pedig egyet-egyet Csongrádon (Aranysziget Otthon – időseket ápoló-gondozó szociális intézmény), Egerben és Acsádon (mindkettőnek a neve Gondviselés Háza – Időskorúak Otthona).

 

Az egyesület honlapja szerint 1994 óta ők gondozzák az épületet. A lakhatás mellett biztosítják az étkeztetést, szükség szerinti ruházattal és textíliával történő ellátást, az egészségügyi ellátást és a mentálhigiénés szolgáltatást is. Mindezek mellett üzemeltetnek fodrászatot, pedikűröst és masszázsszobát is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló