2024. április 17., Rudolf

Eger ügye

#egerplusz #eger #városgondozás #juhász géza

Illegális hulladéklerakás, ürülék és gaz – Nem elegendőek a városgondozás forrásai a tisztaság fenntartásához Egerben

Székely Zoárd 2022.05.22. 19:32

Elképesztő körülmények uralkodnak az egri utcákon.

Kutyaürülékes zacskók, méteres fű, emberi ürülék a házfalakon, illegális hulladéklerakás – ilyen körülmények között kell rendet tartsanak az egri városgondozás munkatársai. A napokban jelent meg épp egy hirdetés, miszerint a Városgondozás Eger Kft. munkatársakat keres. A Heol a cég ügyvezetőjénél, Juhász Gézánál érdeklődött, hogy a városgondozás jelenlegi forrásai elegendőek-e a munkavégzéshez.

A hajléktalanok kérdése komoly szociális probléma, amelyet nem a városgondozás fog megoldani. A városban sajnos mintha romló tendenciát látnék, azt hiszem, akkor is lenne az utcán szemét, ha egymást érnék a gyűjtőedények. Sokkal egyszerűbb dolgunk lenne, ha az állampolgárok hozzáállása felelősségteljesebb lenne. Sokan nincsenek tekintettel a társas együttélés szabályaira, a közösségre. Természetesen az, hogy mennyire tudjuk kezelni az emberek és a természet adta feladatokat, pénz és munkaerő kérdése is, és egyikből sincs elég

– nyilatkozta a lapnak Juhász Géza.

 

Elmondása szerint két évvel ezelőtt még nagyobb forrás állt rendelkezésre a közfeladatok elvégzésére, de ez sem érte el a 2019-es szintet. 

Hangsúlyozta, hogy nem csak a munkavállalók száma a gond, egyszerűen nehéz jó munkaerőt találni. 

Ez egy folyamatos küzdelem. Sajnos a munkaszervezéssel is vannak gondok, a középvezetői állomány nem mindig tudja uralni a helyzetet. Tény, hogy a munkánk nem elégséges. A humánerőforrás-problémák miatt pedig a hibáknak olykor nincs következménye, hiszen félő, hogy a meglévő dolgozók is felmondanak. Ez egy ördögi kör, amiből ki kell lépni. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk

– emelte ki a cég ügyvezetője, majd hozzátette:

Az a városvezetés kompetenciája, hogy mennyi pénzt tud szánni a köztisztaságra a költségvetésből. Az eredményes gazdálkodás feltételeit teljesíteni kell.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló