2024. július 22., Magdolna

Eger ügye

#albérlet #drágulás #ingatlanárak #ingatlanpiac

Így változtak 2021-ben az egri ingatlan- és albérletárak

Barna Benedek 2022.02.08. 18:05

Nagy különbségek vannak a tavaly januári és decemberi adatok között. A legnagyobb változás a panellakások árában figyelhető meg.

 

Az Egri Sztorik portál az Ingatlannet statisztikai datai alapján vizsgálta az egri ingatlanárak változásait. A három fő ingatlantípus – a családi házak, a téglalakások és a panellakások átlagárainak változása mellett az albérletárak változásába is bepillantást nyerhetünk.

 

A téglalakások négyzetméterára a legmagasabb, a panelek drágultak legjobban


Az egri lakáspiac már évek óta nem nevezhető olcsónak, és a 2021-es árak tükrében ez az elmúlt évre is igaz volt. Legdrágábban egész végig az eladó téglalakásokat kínálták a városban: azok átlagára körülbelül 200-250 ezer forinttal haladta meg a többi ingatlantípus négyzetméter árait. A magas átlagárak pedig csak egyre magasabbak. 2021 januárjában ugyanis átlagosan 510 ezer forint/négyzetméteres átlagáron kínálták a téglalakásokat, míg decemberben már 610 ezer forint/négyzetméterért (ez 19,6 százalékos drágulás).

 

A panellakások átlagára szintén emelkedett az elmúlt egy év során. A tavalyi év elején még átlagosan 320 ezer Ft/m2-es átlagáron kínálták a panellakásokat, míg év végén 430 ezer Ft/m2 körül mozgott az átlagos árfekvés. Ez azt jelenti, hogy a panelek még a téglaépítésű lakásoknál is gyorsabb ütemben drágultak (34,4 százalékot).

 

A tavalyi év során a családi házak átlagára körülbelül ugyanannyival emelkedett, mint a téglalakásoké (20 százalékkal): év elején átlagosan 300 ezer forintos négyzetméter áron kínálták eladásra a családi házakat, decemberre viszont ez az összeg már a 360 ezer forint/négyzetméternél járt.

Lakóingatlanok-átlagárának-változása-Egerben

Megugrottak az albérletárak is


Az adatok alapján éves szinten az ingatlanárak mellett az albérletárak is rendesen megemelkedtek Egerben: Egy 50 négyzetméter alapterületű lakást alapul véve annak januári havi 90 ezer forintos átlagára decemberre 115 ezer forintra emelkedett. A drágulás az év során nem volt töretlen, többször is volt áreséseknek, azonban ezek a csökkenések korántsem voltak akkora léptékűek, mint a dráguló szakaszok.

Albérletek-átlagárának-vátozása-Egerben

(Képek forrása: egrisztorik.hu; indexfotó: Vámossy Béla)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló