2024. június 16., Jusztin

Eger ügye

Így hazudik az Eger Hírek – Rájöttek, Mirkóczi mégsem akar bevándorlókat az egri laktanyába?

2019.11.30. 00:00

Tudták ezt eddig is, de most helyreigazításban kénytelen beismerni, hogy megint egy jókorát hazudtak az egri Fidesz kedvéért.

 

Az újságírás is egy szakma, itt is emberek dolgoznak, így hibák és tévedések is előfordulnak. A hibát és a hazugságot azonban fontos különválasztani. A szándékos hazugság, az olvasók tudatos megtévesztése nagyon veszélyes műfaj, amelyet főleg az utóbbi választási kampány során egészen magas hőfokon honosított meg Egerben a városi Fideszhez köthető propagandaportál, az Eger Hírek. Az oldalnak az utóbbi időben sorra kell közölnie a képtelenségeket állító cikkeik után a helyreigazításokat. (Két közelmúltbéli esetről ITT és ITT számoltunk be részletesen.)

 

(Apropó helyreigazítás: a portálunkat rendszeresen ferdítésekkel lejáratni akaró oldal fizetett hirdetésben örömködött, a felületeinket megszálló fideszes trollok dörzsölték a tenyerüket, amikor a közelmúltban közöltük működésünk első egri vonatkozású helyreigazítását, amelyet bírósági ítélet nélkül, az érintett jelzését követően azonnal közöltünk. A különbség csak annyi, Kedves Propagandisták, hogy mi hibáztunk, nem szándékosan hazudtunk, mint egyesek, és a hibánkat megfelelő formában, kellő tisztelettel igyekeztük helyrehozni.)

 

Nos, az Eger Hírek kedden újabb helyreigazítást volt kénytelen közölni, mégpedig az egri kampány egyik legképtelenebb hazugságában, amely során a Fidesszel karöltve azt állították, hogy az akkori összellenzéki polgármesterjelölt, Mirkóczki Ádám bevándorlókat telepítene a volt egri laktanya területére. Ez természetesen egy ordas nagy kamu volt. Hazugság a javából, és közel sem tévedés. Az Eger Hírek így "vezekel":

 

 

Semmi bocs, elnézést vagy ilyesmi. Pár sor, a cikkre kattintva már a főoldali címet is kivették, nehogy már ott szerepeljen a csúnya szó: „Helyreigazítás”.

 

De ha már Eger Hírek, a Fidesz egri veresége óta a lap életében "nagy" változás történt, az impresszum mai állapota szerint nem a TV Eger és az Egri Magazin első embere, az önkormányzati Média Eger Nonprofit Kft. ügyvezetője, Gay Krisztina a főszerkesztő, hanem az a Molnár Tibor, aki nevét és arcát adta a leggyalázatosabb propagandakitalációiknak. Molnár egyébként nemrég a Fidesszel szembeni összefogás győzelmeire reagálva Facebook-oldalán azon is sajnálkozott, hogy szerinte jön a jobboldali média ellehetetlenítése. Nézzük csak Egert: itt a megyei lap, amely továbbra is ki lesz tömve állami és az államhoz köthető szervek hirdetéseivel, a szuper Eger Hírek, amelyről az önkormányzati cégek hirdetései hiányozni fognak ugyan, de a kormányzati központi fizetett anyagok ott virítanak a mai napig, és majd talán továbbra is jönnek a „PR-cikkek” egészen véletlenül olyan vállalkozásoktól, amelyek a környéken közbeszerzéseken szerepeltek sikerrel. Üljünk le egy fél percre, és néma csendben emlékezzünk az ellehetetlenített jobboldali sajtóról és az Eger Hírek sosem volt hitelességéről.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló