2022. október 6., Brúnó Renáta

Eger ügye

#egerplusz #eger #kemény ferenc sportcsarnok #nyugdíjasok #idősek világnapja

A szépkorúakat ünnepelték az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban

Barna Benedek 2021.09.30. 18:34

Az Idősek Világnapja alkalmából köszöntötték az 50, 60 és 70 éve együtt élő házaspárokat és díjazták azokat a településvezetőket, akik a Nyugdíjasok Szövetsége szerint sokat tettek az idősekért.

 

Az Idősek Világnapja alkalmából a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének szervezésében az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban köszöntötték szerda délelőtt az időseket a nyugdíjas közösségek segítéséért odaítélt díjakat osztottak ki.

 

A heol.hu beszámolója szerint a nyugdíjas szövetség a helyi szervezetek támogatásáért idősbarát polgármesteri címet adott Horváth Richárd Hatvan, illetve Tóthné Szabó Anita, Mezőtárkány polgármesterének. Nyugdíjas közösségekért kitüntető címet kapott Búzásné Juhász Zsuzsanna, a poroszlói Nefelejcs Népdalkör vezetője, valamint Prokaj Lászlóné Juhász Magdolna, az egri Dobó Katica nyugdíjas szervezet alelnöke.

 

A Nyugdíjasklubok és Idősek Életet az éveknek Heves Megyei Szervezetének nevében vezetőjük Lázár Tünde emlékplakettet adományozott Egerfarmos idősbarát polgármesterének, Petrik Lászlónak, aki fáradhatatlanul szolgálta a szépkorúak ügyét.

 

A szervezet köszöntötte az 50, 60 és 70 éves házassági évfordulójukat ünneplő párokat is.

 

 

Az eseményen műsorral is kedveskedtek a megjelenteknek: többek között Ungvári Tamás előadóművész, a Hatvani Liszt Ferenc Nyugdíjas Klub Klub tánccsoportja, a Maklári búzavirág Népdalkör, a Recski Örökzöld Társulat Nyugdíjas Klub, a kisnánai Mátragyöngye Népdalkör és az Ostorosi Hagyományőrző Nyugdíjas Klub lépett fel.

 

(Indexkép forrása: egerinfo.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló