Kigyulladt a szarvaskői lovastábor
"Főzzünk együtt a rászorulóknak" mottóval szervezett jótékonysági főzést a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a HotelHero csapata. A felhíváshoz a Hotel Eger & Park is csatlakozott, az önkéntesek 100 adag meleg ételt készítettek el, amelyet a Vöröskereszt munkatársai juttattak el a hátrányos helyzetűeknek – számolt be hétfőn a TV Eger.
Harmati Judit, a szálloda igazgatója a tévének úgy nyilatkozott, hogy egyrészt segíteni szerettek volna, másrészt ez az ació egy felhívás is volt. Mint mondta:
A mi szakmánk tulajdonképpen a legveszélyeztetettebb, legsújtottabb terület ebben a koronavírusos helyzetben, és szeretnénk egy kicsit felhívni a figyelmet arra is, hogy még mindig gondolunk a részorulókra, holott nálunk is nagyon sok rászoruló dolgozó van, aki megérdemelné ezt a támogatást.
Az alapanyagokat az egyik nagykereskedelmi áruházlánc biztosította, a kész ételeket pedig a Vöröskereszt juttatta el a rászorulókhoz, főleg egyedül élő kisnyugdíjasokhoz és nagycsaládosokhoz. Mivel a járvány miatt ételosztásokat nem lehet tartani, a vasárnapi ebédet otthon, egyszer használatos edényekben kapták meg a családok.