2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#eger #oroján sándor #városháza #fidesz #választás2024eger

Hiába oszlott a Fidesz Egerben, nem tudnak közös nevezőre jutni a felek, bár a polgármesternek már sikerült üzenni

Csarnó Ákos 2023.04.12. 19:21

Kicsit következetlenek a közleményben írtak.

 

A Fidesz és a KDNP egri szervezetei közös sajtóközleményben tájékoztatták az egrieket, hogy Oroján Sándor már nem az egri Fidesz tagja, nem frakciótag, illetve az új, pajtókista szárny hosszú idő és a Pajtók-Mirkóczki együttműködés után "beszólt" az ún. városvezetésnek is.

A Fidesz egri szervezetének újjászervezése során Oroján Sándor önkormányzati képviselő visszavételére vonatkozó kérelmet nem nyújtott be, ami a politikai közösségünkből való kilépésnek minősül. A Fidesz-KDNP egri frakciójának alapszabálya alapján automatikusan megszűnik a frakciótagsága annak, akit a Fidesz tagjai közül kizártak, vagy onnan kilépett. Kötelességünk ezért tájékoztatni a választókat és a sajtó munkatársait, hogy Oroján Sándor a Fidesz és a KDNP képviseletére, azok nevében nyilatkozni nem jogosult, valamint a Fidesz-KDNP egri közgyűlési frakciójának sem tagja.

 

A Fidesz és a KDNP helyi vezetői a napokban egyeztettek a frakció tagjaival és megfogalmazták azon kérésüket, elvárásukat, hogy a jövőben az egri közgyűlésben politikai közösségünk polgári értékrendje szerint végezzék képviselői feladataikat.

 

A Fidesz és a KDNP vezetői szükségesnek tartják:

- a közgyűlés a rá vonatkozó szabályok megtartása mellett érdemi tevékenységet végezzen.

- a polgármester hajtsa végre a közgyűlés határozatait és változtasson a közgyűlés-vezetési stílusán, igazodva az egri hagyományokhoz.

 

A Fidesz és a KDNP vezetői egyetértettek:

Reális a veszély, hogy a városvezetés szakmailag megalapozatlan, nem kellően előkészített, esetenként populista döntései a város eladósításához vezetnek.

A közgyűlési képviselők információkkal való ellátása nem kegy, hanem kötelesség, amely nélkül lehetetlen a konstruktív együttműködés.

Csak közös erővel lehet újra fejlődő pályára állítani Egert!

Mindannyiunknak az az érdeke, hogy egy élhető városban éljünk.

Oroján Sándort megkereste az egerhirek.hu, a lapnak a következőket nyilatkozta:  

A Fidesz-KDNP frakció tagjaival továbbra is 7-en, együtt végezzük a munkánkat a közgyűlésben. A Szövetségnek egyébként több mint húsz éve folyamatosan, és jelenleg is tagja vagyok. A legfontosabb célnak továbbra is azt tartom, hogy a 2019. óta kudarcos éveit szenvedő Egert visszatereljük a fejlődés útjára.

indexkép: Oroján Sándor facebook

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló