2024. április 19., Emma

Eger ügye

#bródy sándor megyei és városi könyvtár

Hatalmas gyűjteménnyel gazdagodott az egri könyvtár

Csarnó Ákos 2023.02.27. 20:09

 

Alexander (Sandy) Brody és testvére Thyra Brody tavaly elhunyt édesapjuk, Alexander Brody álmát váltották valóra azzal, hogy méltó helyére, Egerbe került a család hagyatékának egy jelentős része - tájékoztatott az önkormányzat a hivatalos közösségi oldalán.

A Hunyadi-Bródy gyűjtemény olyan kézzel fogható kincseket tár az érdeklődők elé, melyeken keresztül a család történetébe, életébe, múltjába kaphatunk betekintést.

 

Tőzsérné Géczi Andrea, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója elmondta, az intézményt szoros barátság fűzte a 2003-ban városunk díszpolgárává választott Alexander Bródyhoz, aki több alkalommal járt Egerben, faültetésen, kiállításmegnyitón és számos rendezvényükön is részt vett. Hozzátette, a hagyaték átadását egy éves munka előzte meg.

 

Thyra és Sandy Brody köszönetüket fejezték ki, hiszen mint mondták, az örökség, mely mindenki számára betekintést enged múltjukba, felbecsülhetetlen a számukra és öröm, hogy az itt lévő gyűjtemény egy kézzelfogható kapocs a város és családjuk között.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló