2023. március 30., Zalán

Eger ügye

#városháza #farkas attila #evat #spisák györgy

Hamarabb akart az EVAT dönteni, az alpolgármester és az aljegyző kifogásolta, így az elmaradt


Csak hogy haladjanak a dolgok, de inkább nem.

 

Közleményben tájékoztatott az EVAT Zrt. arról, hogy miért maradt el az igazgatósági ülés. A polgármester és köre illetve a városi cégek közötti csatározások újabb fejezetét láthatjuk.

Az EVAT Zrt. igazgatósága a törzsházába tartozó cégek likviditásának biztosítása és a cégcsoport 2023. évi üzleti terveinek mielőbbi elfogadása érdekében a szabályoktól eltérő módon, egy nappal korábbra hívta össze az igazgatóság ülését, melyre számos példa volt az elmúlt években. Az testület tagjai és a meghívott cégvezetők kivétel nélkül megjelentek, az általuk benyújtott anyagok tárgyalásának nem volt akadálya. Az önkormányzat nevében eljáró, Mirkóczki Ádám polgármestert helyettesítő Farkas Attila alpolgármester és Spisák György aljegyző azonban mindezek ellenére kifogást emelt az ülés megtartásával szemben, így az igazgatóság mai ülése elmaradt.

 

Az EVAT Zrt. igazgatósága sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy az önkormányzat vezetését a saját cégeivel szemben változatlanul nem az együttműködés, hanem az akadályozás vezérli.

 

EVAT Zrt.

 

Cikkünk megjelenése után az alpolgármester is reagált: 

Az EVAT Zrt., hogy leplezze mulasztását, a mai napon valótlan tartalmú információt adott a meghiúsult Igazgatósági üléssel kapcsolatban. Szeretnénk tájékoztatni a közvéleményt arról, hogy miért is nem tudták az ülést megtartani. Az EVAT Zrt. lépéseit eddig is szabálytalanságok sorozata kísérte, sorozatosan figyelmen kívül hagyják a jogszabályi előírásokat és a saját belső szabályaikat is. A meghívót az ülés előtt 8 nappal kell kiküldeni, amelyhez csatolni szükséges a napirendi pontokhoz tartozó előterjesztéseket is. Az EVAT Zrt-nek egyik sem sikerült, mert nem volt meg a 8 nap az igazgatósági ülés megjelölt időpontja és a meghívó kiküldése között, valamint az előterjesztések háttéranyagait sem csatolták minden napirendi ponthoz, a tulajdonosnak így lehetősége sem volt felkészülnie. Az Evat Zrt. Igazgatósága felismerte, hogy az Evat Zrt. szabálytalanul hívta össze a mai Igazgatósági ülést, ezért azt berekesztette és új időpontra fogja kitűzni.

 

Farkas Attila alpolgármester

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló