2023. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#mirkóczki ádám #városháza #parkolóház #evat

Az EVAT üdvözölte volna a parkolóház újranyitását, de a polgármester közben visszavonta az előterjesztését

Csarnó Ákos 2023.01.25. 17:03

 

A nap folyamán az EVAT Zrt. közleményt juttatott el portálunkhoz, amelyben örömüket fejezik ki, hogy Mirkóczki Ádám javaslatot dolgozott ki a holnapi Közgyűlésre és ami alapján működtethető lehet a Katona téri parkolóház

Az EVAT Zrt. igazgatósága üdvözli, hogy Mirkóczki Ádám Polgármester Úr a Katona téri parkolóház helyzetének rendezésére irányuló javaslattal él a január 26-i közgyűlésen. Bízik abban, hogy ennek segítségével lehetőség lesz a parkolóház mielőbbi újranyitására.

 

Az EVAT Zrt. vezetése ugyanakkor ismételten megerősíti: továbbra is nyitott arra, hogy egy jogszerű és a cégnek veszteséget nem generáló helyzetben tovább üzemeltesse a parkolóházat. Törekszik arra, hogy korrekt és szakmai alapokon nyugvó együttműködés jöjjön létre Mirkóczki Ádám Polgármester Úr és a város vagyonkezelő cégének irányítása között.

Az igazgatóság reméli, hogy az önkormányzatnak az EVAT Zrt. felé fennálló, közgyűlési döntéssel megerősített tartozása is mielőbb rendezésre kerül.

 

EVAT Zrt.

A városháza honlapján korábban felöltésre kerültek az egyes napirendi pontok anyagai, ott kiolvasható volt, hogy a polgármester valóban benyújtott a Közgyűlés elé egy javaslatot. Az más kérdés, hogy az előterjesztést megnyitva mindössze annyi olvasható, hogy "anyag később kerül kiküldésre". Időközben azonban nemcsak nem lehetett megismerni az előterjesztést hanem a polgármester szőröstűlbőrüstűl visszavonta az előterjesztését.

 

Így marad az eredeti felállás, vagyis a korábban, a Közgyűlés által meghozott november végi határozat.

Eger MJV Önkormányzat Közgyűlése elrendeli, hogy az EVAT Zrt által, a Katona Téri Parkolóház ingatlan bérleti szerződés megszűnését követően, az Agria Parkoló Kft részére ellentételezés nélkül kifizetett bérleti díjak megtérítését, valamint ezen kifizetések biztosítása érdekében az Önkormányzat 2022. évi költségvetésének módosítását. Felkéri továbbá az EVAT Zrt Igazgatóságát, hogy a Katona Téri Parkolóház zavartalan működése értekében, Agria Parkoló Kft-vel 3.900 EFt/hó induló bérleti díj mellett 25 év időtartamra, kössön bérleti szerződést, az ingatlan üzemeltetéséről gondoskodjon, melyre vonatkozóan az Önkormányzattal kötendő megállapodás tervezetét a soron következő közgyűlésre a szükséges döntések érdekében a képviselő testület tagjainak megküldje.

 

Felelős: Mirkóczki Ádám polgármester, EVAT Zrt igazgatósága, dr Bánhidy Péter jegyző megbízásából, dr Holló Eszter irodavezető, Juhász Tamás irodavezető

Határidő: 2022. november 30.

A határidőből látszik, hogy alapos késésben van az ügy, viszont szintén a csütörtöki közgyűlés egyik előterjesztésében szerpel ennek a határozatnak a határidőhosszabbítása egy indokolással egybekötve, amiben egy, a jelenlegi határozat végrehajthatatlanságára hivatkozás található.

A határozat nem terjed ki a költség elszámolás módjára, az elvárt nyereséghányad meghatározására, valamint ezen kötelezettségvállalások összegszerűségére. Az ellentételezés nélkül kifizetett bérleti díjak megtérítésének jogcíme nem került pontosításra. A Polgármester részére közgyűlési felhatalmazás nem született a szerződés aláírására vonatkozóan. Mindezek tekintetében határidő módosítás szükséges.

Új határidő: 2023. március 31.

A fentiek természetesen nem zárják ki, hogy a polgármester sürgősségi eljárás keretében még "behozzon" a testület elé előterjesztést a parkolóházzal kapcsolatban és az sincs kizárva, hogy a testület a hatályos de lejárt határidejű határozatot módosítja.

 

Korábban itt írtunk arról, hogy jelenleg miért a legrosszabb helyzet áll fenn a Katona téri parkolóházzal kapcsolatban. Itt pedig a témában írt cikkeinket olvashatják.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló