2024. július 25., Jakab Kristóf

Eger ügye

#egerplusz #eger #felújítás #eszterházy károly egyetem

Nagy fejlesztés előtt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem: felújítják az épületeit

Székely Zoárd 2022.03.02. 11:15

A tervek szerint jövő év elején fejezik be a munkát.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a Széchenyi 2020 program keretén belül 1670 millió forint vissza nem térítendő támogatást használhat fel – írta közleményében az intézmény.

 

A beruházás a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. által vezetett konzorciumi formában valósul meg az egyetemmel szoros együttműködésben.

 

A projektben érintett épületszerkezetek a koruknak megfelelő építészeti színvonalon készültek, mára azonban nem felelnek meg hőtechnikai követelményeknek és jelentős hőveszteséggel működnek.

A „B” oktatási épület, a Gyakorló Iskola, valamint az „E” épület energetikai fejlesztésén belül megvalósult a nyílászárók cseréje, a tetőszerkezet- és a homlokzat hőszigetelése, valamint hőszivattyú kiépítése és kondenzációs kazán beépítése, továbbá termoszelepek elhelyezése. A hatékonyság növelése érdekében napelemes rendszer is telepítésre került a „D” épülettel együtt. Az Almagyardombi Kollégium felújításakor sor kerül a nyílászárók cseréjére, homlokzati hőszigetelésre és a gázbojler cseréjére, továbbá fordulatszám szabályozott almérők is felszerelésre kerültek.

A fejlesztés közvetett céljai a gazdaságos működtetés és a fenntartható fejlődés elősegítése. A projekt abszolút értékben csökkenti hazánk üvegházhatású gáz kibocsátását így támogatja az éghajlatváltozás mérséklését és az energiafüggőség csökkentését.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. január 31.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló