2022. augusztus 10., Lőrinc

Eger ügye

#eger #városgondozás #gaz #fűnyírás #közterületek

Ez a Városgondozás magyarázata arra, hogy gazosak Eger közterületei – VIDEÓ

2021.05.20. 07:37

Eső.

Az utóbbi napokban, hetekben többször előforduló téma volt közösségi felületeinken, illetve helyi hírportálokon, miszerint feltűnően gazos Eger közterületeinek egy része. Ennek kapcsán korábban már jelent meg a városvezetésnek olyan magyarázata, miszerint erre eddig is volt példa, nem mintha ez bárkit is megnyugtatna az ilyen esetekben.

 

A TV Eger megkereste a Városgondozás Eger Kft. vezetőjét, illetve Minczér Gábor alpolgármestert is megszólaltatta a témában. Juhász Géza ügyvezető elmondta: az esőben – részben munkabiztonsági okok miatt – nem lehet a gépeket úgy üzemeltetni, hogy az hatékony legyen, másrészt a fű nyírása nem lesz esztétikus, nem lehetne normálisan levágni füvet, majd utána jogos lenne a kritika, hogyan néz ki a terület a fűnyírás után, illetve a házak falára vagy autókra feltapadó fűcsomókkal is csak kárt okoznánk, mint hasznot. Juhász Géza azt is kiemelte, hogy erőforrásaikhoz mérten ők minden megtesznek.

 

Hogy az erőforrások mire elegendők, az majd kiderül, de Minczér Gábor alpolgármester azt állítja, nem a pénzhiány miatt van a probléma, majd azt fejtegette, hogy szeretnék, ha az önkormányzati cég piaci alapokon is szerezne magának munkát, például bontási vagy parkfenntartási feladatokat vállalnának, így az ebből befolyó összegekből új alkalmazottakat tudnának felvenni.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló