2024. február 24., Szökonap

Eger ügye

#eger #városháza #evat

EVAT: a város működtetését veszélyezteti Mirkóczki Ádám azzal, hogy sorozatban nem hajtja végre a Közgyűlés határozatait


 

Tegnap írtunk arról, hogy az EVAT Zrt. szerint a polgármester halogatása a távfűtést is veszélyeztetheti. A jelenlegi helyzet alapvetően abból adódik, hogy Mirkóczki Ádám rendre nem hajtja végre a közgyűlési határozatokat – írták a közleményükben.  Ma erre válaszoltak a megszólítottak, de szerintük pont az EVAT szakmaiatlan. Korábban kóklereknek is nevezte a polgármester az EVAT dolgozóit. Most szerintük folyamatos és hazug kommunikációt folytat a cég az egri emberek és a város vezetése ellen.

 

A legújabb fordulat, hogy az EVAT Zrt. válaszolt. Már nemcsak a fűtést, de a parkolóházat, a garzonház kérdését, a városi dolgozók bérét és az önkormányzati bérlakások felújítását is kockára teszi a polgármester a közgyűlési határozatok végre nem hajtásával.

 

Most már sokadik alkalommal állunk teljes megdöbbenéssel Mirkóczki Ádám Polgármester Úr kijelentései előtt, amelyek az elmúlt hetekben másról szem szóltak, mint az EVAT Zrt. és a városi cégcsoport rágalmazásáról, nélkülözve a tényeket, a pontos adatokat, az alapvető szakmaiságot - mostanra már személyeskedésig süllyedve.

 

Az EVAT Zrt. közleményét alább olvashatják:

Szomorúan vettük tudomásul, hogy legutóbbi megnyilvánulásával Polgármester Úr gyakorlatilag hitet tett amellett, hogy nem szeretné, ha közel 800 bérlakásban élő család lakhatási körülményei számottevően javulnának. A karbantartási munkálatokra szánt pénz visszatartásával ugyanis több száz, nehéz körülmények között élő család életkörülményeinek a javítását lehetetleníti el.

 

Fontos elmondani azt is, hogy a nyilvánosság előtt tett megnyilvánulásaival ellentétben éppen Mirkóczki Ádám Polgármester Úr volt az, aki a 2022. évi költségvetésbe betervezte azt az összeget a lakások felújítására, karbantartására, amelyet most nem hajlandó kifizetni. Ahogyan szintén Mirkóczki Ádám Polgármester Úr volt az is, aki két éven keresztül a garzonház korlátrendszerének felújítására „elfelejtett” forrást biztosítani.

 

Végül, de nem utolsó sorban: az EVAT Zrt. bérlakások felújítására és karbantartására szánt keretét az elmúlt években az a volt kollégánk kezelte a Vagyongazdálkodási Divízió vezetőjeként, akit Polgármester Úr és Minczér Gábor Alpolgármester Úr is a cég „utolsó szakembereként” jellemzett nemrég és aki információink szerint jelenleg is tanácsokkal látja el a város vezetését. Javasoljuk tehát Polgármester Úrnak: ha úgy gondolja, hogy ezek a pénzek „el lettek tapsolva”, akkor kérdéseivel bátran forduljon hozzá.

 

Az EVAT Zrt. változatlanul nyitott a korrekt és szakmai alapon nyugvó együttműködésre mind az önkormányzattal, mind a városvezetéssel. Korábbi megszólalásainkkal összhangban cégünk továbbra is elkötelezett a Katona téri parkolóház jogszerű üzemeltetése mellett, de az ahhoz szükséges feltételeket és forrásokat az önkormányzatnak kell biztosítania.

 

Tisztelettel kérjük Polgármester Urat, hogy a törvényeknek megfelelően írja alá az elfogadott közgyűlési döntéseket és működjünk együtt a parkolóház újranyitása érdekében, hogy 3 év után felújíthassuk és biztonságossá tehessük a garzonház korlátrendszerét, hogy korrekt és kielégítő életkörülményeket teremthessünk több száz bérlakásban élő, nehéz sorsú egri család számára, hogy ne ütközzön problémába a távhőszolgáltatás a fűtési szezon kellős közepén, és hogy minden önkormányzati cégnél munkát vállaló időben megkaphassa a fizetését.

 

EVAT Zrt.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló