2024. március 3., Kornélia

Eger ügye

#mirkóczki ádám #városháza #evat

EVAT: Eger polgármestere a döntései halogatásával már a távhőszolgáltatást is veszélyezteti


Mirkóczki Ádám rendre nem hajtja végre a közgyűlési határozatokat

Az EVAT Zrt. a mai napon közleményt juttatott el szerkesztőségünknek. A parkolóház bezárása után indult nyilatkozatháború űjabb szintre ért.

Több tételből, összesen közel 250-300 millió forintot tart vissza jogszerűtlenül a Mirkóczki Ádám Polgármester Úr vezette az önkormányzat az EVAT Zrt-nek járó térítésekből. Ezzel már súlyosan veszélyezteti a távhőszolgáltatást, így 4.921 lakás és 1.200 lakásnak megfelelő közület (iskolák-óvodák, stb) fűtését és melegvíz ellátását, a szolgáltatás biztosításához szükséges gáz beszerzését. Ezen túlmenően ellehetetleníti azokat az EVAT Zrt. törzsházába tartozó városi cégeket, amelyek átmeneti likviditási gonddal küzdenek és eddig számíthattak az anyavállalat támogatására. Több száz dolgozó bérkifizetését veszélyezteti a késlekedés!

 

A jelenlegi helyzet alapvetően abból adódik, hogy Mirkóczki Ádám Polgármester Úr rendre nem hajtja végre a közgyűlési határozatokat. Egyebek mellett a Katona téri parkolóházzal kapcsolatos azon döntést sem, amely szerint az önkormányzat megtéríti az EVAT Zrt-nek a 2020. áprilisa óta lejárt bérleti szerződés után, fedezet nélkül kifizetett bérleti díjakat. Erre egyébként az önkormányzat a parkolóházra kötött alapszerződésben készfizető kezességet vállalt az EVAT Zrt. helyett. A meg nem térített összeg már közelít a 200 millió forinthoz.

 

Ugyancsak nem fizeti ki a Mirkóczki Ádám Polgármester Úr vezette önkormányzat az EVAT Zrt-nek az önkormányzati lakások karbantartása után járó novemberre már kiszámlázott, illetve a decemberre járó összeget. Ez a tétel további hozzávetőleg 100 millió forintos nagyságrendet jelent.

 

Az EVAT Zrt. vezetése ezért ismételten felszólítja a Polgármester Urat a jogkövető magatartásra, a közgyűlési határozatok maradéktalan betartására!

 

EVAT Zrt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló