2022. január 18., Piroska

Eger ügye

#egerplusz #eger #pályázat #film

Szürreális kisfilmet álmodott meg az Eszterházy tanársegédje, a Filmintézet segítségével készítheti el

2021.04.14. 16:50

Sikerrel pályázott a filmtervvel.

A VMI Mozgóképművészeti és Kommunikációs Tanszékének egyetemi tanársegédje, Traub Viktória animációs filmrendező Love or Left című új filmterve is támogatást nyert a Nemzeti Filmintézet idei pályázatán, az animációs filmek mezőnyében – írja az Eszterházy Károly Egyetem honlapja.

 

A Nemzeti Filmintézet Televíziós rövidfilmes pályázatán egyedi animációk, sorozatepizódok, kisjátékfilmek, ismeretterjesztő illetve dokumentumfilmek indultak nagy számmal. A háromfordulós pályázati folyamat még 2020 tavaszán kezdődött, tudhattuk meg Traub Viktóriától. Hozzátette: látványtervekkel, rendezői koncepcióval, szinopszissal és képes forgatókönyv részlettel kellett pályázni.

traub-viktória
Traub VIktória (Kép forrása: uni-eszterhazy.hu)

 

"Végül 42 filmtervnek, köztük 6 animációs tervnek szavazott finanszírozást a döntőbizottság, a Love or Left című animációs rövidfilmtervünk is ezek között van. Mindig nagyon inspiráló támogatást nyerni és nagyon örülünk, hogy így lehetőségünk nyílik elkészíteni az animációt, de a munka csak most kezdődik. Azért is írom többesszámban, mert egy film készítése mindig összehangolt csapatmunka. Jelenleg a forgatókönyvet fejlesztjük Bak Zsuzsannával, aki szintén az Eszterházy Károly Egyetem tanára, illetve Dús Polettel, a film producerével" – válaszolta kérdésünkre Traub Viktória.

 

Kérdésünkre Viktória azt is elárulta: az előző filmjében (Sellők és rinocéroszok) elkezdett szimbólumrendszert és az állat-ember tematikát fogják folytatni.

A szürreális kisfilm a vágyakról, az önelfogadásról szól. Hősei Paula, a kentaur-nő és Arnold, a krokodil-férfi. Szerelmük történetét ismerjük meg egy félig ember-félig állat lényekkel benépesített különös világban.

Míg a Sellőkben egy család széthullásának története volt a központban, a Love or Left egy kentaurlány szerelmi történetén keresztül mutatja meg a félig ember félig állat lét metaforáját felhasználva, hogy az ösztöneinkkel nem harcolni kell vagy elfojtani azokat, hanem megtanulni együtt élni velük.

A zoomorf, mitológiai és antropomorf lények mindig is vonzottak, rengeteg játékos megoldás lehetőségét rejtik és az animációs műfaj szabadságát is könnyen megélhetővé teszik számomra mint rendező és tervező

– osztotta meg velünk Traub Viktória.

 

Ízelítőnek két látványtervet is megosztottak az egyetemi honlapon:

latvanyterv1

latvanyterv2

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló