2022. július 7., Apollónia

Eger ügye

#egerplusz #eger #eszterházy károly egyetem #bor

Saját hallgatóinak szánt borokkal állt elő az egri egyetem (FOTÓK)

2021.03.12. 15:28

A nedű az egyetem ültetvényeiről származó szőlőből készül, a palackok címkéit pedig az intézmény egyik diákja tervezte.

Friss, üde, gyümölcsös fehér cuvée és persze rozé készült a hallgatóknak az egyetemen. Az egyedi címkés nEKEd borcsalád tagjai már meg is kóstolhatók – számolt be honlapján az egri Eszterházy Károly Egyetem.

 

Mint írták, még tavaly javasolta az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, hogy kifejezetten a hallgatóknak készüljön bor az egyetem ültetvényeiről. A kezdeményezés értő fülekre talált, ma pedig már palackban várják a borok a fogyasztókat.

 

Hegyi Ádám, az egyetem Kísérleti Szőlőültetvények és Borászatának birtokigazgatója elmondta: divatos, reduktív borok születtek, alacsony alkoholtartalommal, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy bevezessék a fiatalokat a borkultúrába. Egy fehér cuvée és egy Néró Rosé került a palackokba, azaz nem is egy hallgatói bort készítettek, hanem rögtön kettőt. 

egyetemi-bor-eke

A munkával egyidőben címketervezési pályázatot is hirdetett az egyetem, amelyet Kovács Réka Dóra, az intézmény másodéves tervezőgrafika szakos hallgatója nyert. Mint mondta: igyekezett azokat a motívumokat megragadni, s megjeleníteni a címkén, amelyek Egert, az egyetemi életet jelentik, mindezt friss, üde, fiatalos stílusban tálalva. 

 

A pályázatok között többször is szerepelt a nEKEd elnevezés, így született meg a borcsalád neve. A tervezés végső szakaszát Dankó Márton, az egyetem grafikusa irányította, így készült el a palackokon is látható változat.

 

A tervek szerint a jövőben ezeket a borokat kínálják majd a hallgatói rendezvényeken, így a például Gólyabálon, de természetesen a hallgatói díjakhoz is méltó ajándék lesz a nedű, amelyet – amint a járványhelyzet lehetővé teszi – meg is vásárolhatnak az egyetem polgárai.

egyetemi-bor-eke-

Fotók: Balogh Tibor / uni-eszterhazy.hu

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló