2024. április 15., Anasztázia Tas

Eger ügye

#eger #érettségi #fotók

Energiaital és kézfertőtlenítés – Így indult a matekérettségi Egerben (FOTÓK)

Nagy Donát 2021.05.04. 10:25

Középszinten három órát, emelt szinten négyet tölthetnek ma számolással a diákok.

Ahogy azt korábban is írtuk, ma reggel elkezdődtek a matametika írásbeli érettségik, az MTI fotósa pedig Egerben örökítette meg a sokak által (nem)várt pillanatot.

D_KOM20210504005
Eger, 2021. május 4. Egy diák kezét fertőtlenítik a matematika írásbeli érettségi vizsga előtt az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézetben 2021. május 4-én. MTI/Komka Péter

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint e tárgyból középszinten 1228 helyszínen 68.037 vizsgázó (közülük 1962 diák angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb vagy szlovák nyelven), emelt szinten 144 helyszínen 5350 vizsgázó (közülük 127 diák angol, francia, német, spanyol vagy szerb nyelven) tesz érettségit.

D_KOM20210504007
Diákok a matematika írásbeli érettségi vizsgán. MTI/Komka Péter

A matematika középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tart. A vizsgázók először (45 perc alatt) az I. feladatlapot, majd (135 perc alatt) a II. feladatlapot oldják meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be. A 10-12 feladatot tartalmazó I. feladatlap az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi. A II. feladatlap két részre oszlik: az "A" rész három (egy vagy több kérdésből álló) feladatot tartalmaz, a "B" rész három, egymással megegyező pontszámú feladatot tartalmaz, amelyekből a vizsgázóknak kettőt kell megoldaniuk, és csak ez a kettő értékelhető.

D_KOM20210504011
A matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák országszerte. MTI/Komka Péter

A matematika emelt szintű írásbeli vizsgája 240 percig tart. Az írásbeli két részből áll, a vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be az I. és a II. rész feladatainak megoldására. Az I. rész négy feladatból áll, amelyek több részkérdést is tartalmazhatnak. A II. rész öt, egymással megegyező pontszámú feladatból áll, amelyek közül a vizsgázóknak négyet kell megoldaniuk, és csak ez a négy értékelhető. A vizsgán - közép- és emelt szinten is - függvénytáblázat (egyidejűleg akár többféle), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzó és szögmérő használható, amelyekről a vizsgázó gondoskodik. Az eszközöket a diákok egymás között nem cserélhetik.

D_KOM20210504012
E tárgyból 68 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáznak. MTI/Komka Péter

 Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott útmutatók alapján javítják és értékelik. Szerdán a történelem írásbelikkel folytatódnak az érettségik.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló