2024. július 24., Kinga Kincső

Eger ügye

#egerplusz #eger #felújítás #egri vár #hippolit kapu

Egyelőre nem újul meg az egri vár Hippolit kapuja

2022.08.02. 08:57

Egyetlen ajánlat érkezett, az is túl drága volt.

 

Az egri vár déli belső várfalát a budapesti székhelyű Fenstherm Kontakt Kft. újíthatja fel, nettó 297 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 199 millió forint volt. A Hippolit kapu felújítása azonban elmarad, mivel az egyetlen ajánlat túl drága volt – derül ki a nyílt tender eredményéből, melyet az ajánlatkérő Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata közölt az uniós közbeszerzési közlönyben.

 

A közbeszerzési tájékoztatóból kiderül, hogy míg az önkormányzat 115 millió forintot szánt volna a munkára, addig a Fenstherm Kontakt Kft. 174 milliós ajánlatot tett a két szintjén összesen 145 négyzetméter alapterületű kapu felújítására, a munka elvégzése így egyelőre tovább várat magára.

Eger_Gergely_Hippolyt
Fotó: Wikipédia

 

Az Egrinapok emlékeztet: sajnos nem a Hippolit kapu az egyetlen, ami túl magas ajánlat miatt egyelőre nem újul meg. A Kemény Ferenc Sportcsarnok rekonstrukciójára összesen 4 ajánlat érkezett, melyek „mindegyike jelentős mértékben meghaladja a rendelkezésre álló fedezet mértékét olyan mértékben, amely szükséges többletforrást ajánlatkérő nem tudja biztosítani”, ezért az eljárást a beérkezett ajánlatok bírálata nélkül eredménytelennek nyilvánították.

 

(Via Napi.hu)

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló