2023. december 9., Natália

Eger ügye

#eger #fakivágás

Egy szép hárs és a fejlesztés fejszéje

Csarnó Ákos 2023.02.07. 17:01

 

A Bartakovics utca tetején a Laktanya alatt található egy elég értékes hársfa. Ezt a hársfát szeretné egy lakos helyi védelem alá helyeztetni. Ezt az ügyet a januári urbanisztikai bizottsági ülésen is tárgyalták.

 

A történet eddig maradt szép, hiszen ugyanezt a fát a mellette lévő telektulajdonos ki akarja vágatni, ugyanis építkezésbe kezdett. A fa közterületen - tehát önkormányzati tulajdonban – viszont védőtávolságon belül van, ezért az építtető attól tart, hogy az új ház megalapozása miatt a fa gyökerei sérülni fognak, így később az veszélyessé válik és kidőlhet. Az ingatlantulajdonos minden építési engedélyt és szakvéleményt megszerzett, vagyis semmi sem akadályozza a munkálatokat. A közterületi fa helyi védelem alá helyezésére, vagy akár a kivágására a hivatalnak reagálnia kell.

 

 

A csavar azonban az, hogy az építtető már tavaly szeptemberben beadta a fakivágási kérelmet, amely a hivatal irodáiban keringett, ez idő alatt pedig befutott a helyi védelem kérelmezése is, így ellenérdek alakult ki.

 

Az ügyben nemsokára jelentkezünk videós beszámolóval.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló