2022. május 18., Erik Alexandra

Eger ügye

#egerplusz #eger #ultrafutás #futó #egri városi sportiskola

Dobogón: bronzérmes lett 100 kilométeren az egri ultrafutó

agriasport.hu 2021.04.12. 18:21

A nehéz versenyt csak a sportolók fele fejezte be.

Hétvégén Balatonalmádi térségében rendezték meg a 100 kilométeres Ultrafutó Magyar Bajnokságot. A versenyzők kimért 1755 méteres körön teljesítették a távot, ami 57 kört jelentett. Sebestyén Tímea, az Egri Városi Sportiskola atlétája jól felépített versenyzésével a női mezőnyben a 3. helyezést szerezte meg 11.26.08 órás idővel. A verseny nehézségét jelzi, hogy a 31 indulóból csak 15 sportoló fejezte be a versenyt.

sebtim002

Sebestyén Tímea elégedetten értékelt:

Futottam már ilyen hosszútávú versenyeken, de ez volt az első 100km-es ultrafutó országos bajnokságom. A pálya nehéz volt , hiszen a táv több mint felén térkövön futottunk, ráadásul minden körben fel kellett futnunk egy kis hídra is, így körönként 25 méter volt a szintkülönbség , ami 57 körnél már elég jelentős. Négy körönként frissítettem, ettem, ittam (sótabletta ,magnézium stb.) Hetven kilométernél ruhát, zoknit, cipőt cseréltem. Nyolcvan kilométernél már fájt a lábam a sok térkő és a folyamatosan megmászott híd miatt, de végig csináltam.

 

Fejes Péter az EVSI atlétikai szakosztály edzője: "Timit öt éve ismerem. Akaratereje, motiváltsága, kitartása példaértékű minden sportoló számára!"

sebtim1

(Via agriasport.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló