2021. szeptember 16., Edit

Eger ügye

#egerplusz #eger #gárdonyi géza színház #egri stúdiószínházi táncfesztivál #gg tánc eger

Szeptember végén néhány napig ismét a táncé lesz a főszerep az egri színházban

Barna Benedek 2021.09.09. 11:21

Újra Stúdiószínházi Táncfesztivált tartanak Egerben.

 

Szeptember 22. és 26. között tartják városunkban a X. Egri Stúdiószínházi Táncfesztivált. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a heol.hu beszáámolója szerint Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója felidézte, hogy egy évtizede Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger vezetője hívta életre a fesztivált hagyományteremtő szándékkal. Hozzátette: a rendezvény mára Kelet-Magyarország legjelentősebb stúdiószínházi táncfesztiváljává nőtte ki magát.

 

A fesztivál évfordulója egybeesik a GG Tánc Eger tizedik születésnapjával is, hiszen 2011-ben alakultak meg Blaskó Balázs felkérésére. Éppen ezért – mint azt Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger vezetője elmondta – egyúttal megünneplik az együttes születésnapját is. "A szeptember 22-i nyitányon a Bolero előadásból készült egy táncfilm, ezt fogjuk bemutatni a nagyszínpadon. A kitartó bérleteseknek ez egy ajándék lesz, regisztrációjuk mellett nagy szeretettel" – fogalmazott.

 

Az ötnapos stúdiószínházi táncfesztiválon az egriek mellett fellép többek között a Szegedi Kortárs Balett, a Nagyvárad Táncegyüttes és a Szlovák Nemzeti Balett is. A zárónapon egy gyermekeknek szóló előadást is tartanak az Állatok farsangja címmel. A részletes program alább olvasható:

táncfesztivál

(Képek forrása: Facebook)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló