Skip to main content
2025. április 19., Szombat, Emma névnap

2019. nov. 30. Szombat, 01:00 | Egri Ügyek | Eger ügye

Egri recept: Erdei gombákkal párolt, sült vadnyúl combok pirított polenta párnácskákkal

Ellen lehet ennek állni?

Hozzávalók:

  • 2 első és 2 hátsó vadnyúl comb
  • szalonna
  • fokhagyma
  • erdei gombák ( vargánya,sárga gévagomba, pereszke, tuskógomba,csiperke,érdes nyelű tinorú )
  • borókabogyók
  • kakukkfű
  • só és bors
  • száraz rozé

A combokat csíkokra vágott szalonnákkal és fokhagymákkal tűzdelem meg, majd az öntöttvas edényem aljára pakolom mindet. A combokra még dobálok szalonnát, fokhagymát, jöhetnek a fűszerek és öntök alájuk egy kevés rozét. A húsokra rádobálom az illatos erdei gombákat, majd az edényt le is fedem, aztán az előmelegített sütőbe tolom az egészet. 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

Ne maradjon le a legfrissebb hírekről, kövessen bennünket az EGRI ÜGYEK Google Hírek oldalán!