2022. január 28., Károly Karola

Eger ügye

#egerplusz #eger #egri kulturális és művészeti központ #mikulás #luca-nap

Mikulás délután, Luca-napi műsor, kiállítások: ilyen egri kulturális programok várnak ránk decemberben

Barna Benedek 2021.11.29. 11:37

Különböző előadások és egy színdarab is megtalálható az Egri Kulturális és Művészeti Központ decemberi kínálatában.

 

December 1-jén szerdán 19.00 órától a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban lesz a Világjáró Klub újabb előadása, amelyet Gaál Péter tart "Grönland kajakkal" címmel. (A jegyekkel kapcsolatos információk az EKMK honlapján elérhetőek.)

 

December 2-án csütörtökön 19.00 órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban a "Hárman a padon" című színdarabot láthatjuk Benedek Miklós, Gálvölgyi János és Egri Márta előadásában, Göttinger Pál rendezésében.

 

Aldo Nicolaj darabja három idős ember történetét meséli el, a "vasnemzedék" utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait. A leélt és végigküzdött XX. század vége egy zsúfolt lakótelepen éri őket. A nő szelíd és jókedvű maradt, de a két férfi, akik valaha erős fiúk, bátor katonák, szorgos munkásemberek, derék családapák, büszke, öntudatos férfiak voltak - most már emlékeken merengő, rozoga, mogorva úriemberek. Ki egyedül, ki a családjától éppen csak megtűrten, de mindenképpen magányosan éldegél, és lejár erre a kis térre, hogy a padon üldögélve várakozzon cél nélkül. És szót váltson azzal, aki hasonlóan járt.

 

További részletek az EKMK honlapján.

 

 

December 4-én szombaton 10 órától a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban Mikulásvárót tartanak, sok meglepetéssel és a Kiskalász zenekar koncertjével. "Készítsetek egy igazi téli családi képet az óriási hógömbben! Gyere, találkozz te is a Mikulással, hozd el neki legkedvesebb dalodat vagy versedet!" – írják az esemény felhívásában. (Részletek ITT.)

 

December 6-án hétfőn 16.00-kor a LISZI-ben a Mikulás látogatja meg a felsővárosi gyerekeket. (A Mikulással találkozni kívánó gyerekek szüleit kérjük, jelezzék részvételi szándékukat személyesen a LISZI-ben vagy e-mailben a egedi.barbara@ekmk.eu címen. A Mikulás a szülők által biztosított csomagot adja át a kicsiknek. A gyermekeknek szánt csomagokat kérjük december 3. péntekig – 9.00-16.30 óra között – leadni a LISZI-ben!)

 

December 6-án hétfőn 17 órától a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban "Mentális védőoltás - A lelki immunrendszerünk" címmel tart előadást Szakács Ibolya – életmód- tanácsadó terapeuta; természetgyógyász. (A jegyekkel kapcsolatos információ ITT olvasható.) 

 

December 8-án szerdán 19 órától a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban újabb Világjáró előadás lesz, a dél-olasz vulkánokról hallgathatják meg Gaál Pétert az érdeklődők (a jegyvásárlásról az esemény oldalán lehet olvasni.)

 

December 11-én szombaton 15 órától a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban Hlatky Ilona jósnő tart előadást a jövendölés módjairól, fajtáiról és hasznáról, majd Arany László író, szak-és műfordító, kutató ad elő "Mária szeplőtelen fogantatása" címmel. (Részletek ITT.)

 

December 13-án hétfőn 16 órától a Nemzedékek terén Luca-napi műsorral kedveskedik a Felsőváros lakóinak a Dobó Katica Hagyományőrző Népdalkör. A Luca-naphoz kapcsolódó népszokások, babonák, jóslások, hiedelmek hagyományainak felelevenítésével elűzik az ártó szellemeket, megidézik az Advent és a közelgő karácsony hangulatát. 

 

December 15-én szerdán 19-től a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban Grúziáról tart előadást Radics Tamás (a jegyvásárlással kapcsolatos információk az EKMK oldalán érhetők el.)

 

A napokban nyílt meg, és 2022. január 28-ig látogatható a Bartakovics Béla Közösségi Házban Kazai Sajó Péter festőművész kiállítása. "Kazai Sajó Péter (1909-1994) üde, érdekes színfoltja volt a magyar képzőművészeti életnek, jelentős életművet hagyott maga után, munkássága viszonylag tiszta képet mutat a múlt század magyar képzőművészeti irányzatairól, törekvéseiről" – olvaható a beharangozóban. (Részletek ITT.)

 

Ma délután nyílik meg, és egészen 2022. január 28-ig lesz látogatható a Vitkovics Alkotóházban a "Mert fény van minden tárgy fölött" című kiállítás az egri Eventus Üzleti Művészeti Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola 12. és 13. évfolyamos diákjainak válogatott munkáiból. (Részletek ITT.)

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló