2024. március 29., Auguszta

Eger ügye

#egerplusz #eger #bor #egri borvidék #egri érsek bora

Kiválasztották a nedűket, amelyek az Egri Érsek Bora 2022 címet viselhetik

Barna Benedek 2022.05.28. 11:04

Nyolc borra kerülhet fel az ezt hirdető címke.

 

2015 óta adják ki az Egri Érsek Bora elismerő címet az Egri Főegyházmegye területén fekvő borvidékek kiváló pincészeteinek. A héten kihirdették, hogy idén mely boroknak ítélték oda.

 

Az Egri Főegyházmegye közleménye szerint a borok kiválasztása idén is Ternyák Csaba egri érsek vezetésével és Gál Lajos borász szakmai segítségével történt. Négy borvidék hegyközségei nyolc kategóriában jelölhettek borokat az elismerő címre. Hagyományosan kiválasztották „Az egri érsek miseborát” is, amely a Péter Pincészet 2017-es Tokaji Kabar bora lett.

egri-érsek-bora-tv-eger
Kép forrása: TV Eger / YouTube

A Bükki borvidékről a Bóher Pince 2021-es Zenitje, a Mátrai borvidékről a Molnár és Fiai Pincészet 2021-es Abasári Olaszrizlingje kapta meg a címet. A Tokaji borvidékről az Antalóczy Pince 2019-es Tokaji Furmint száraz, a Royal Tokaji Borászat 2017-es Royal Tokaji Aszú 5 puttonyos bora, valamint a Péter Pincészet 2017-es Tokaji Kabar bora kapott elismerést.

Az Egri borvidékről a Tarjányi Borászati Kft. 2021-es Pajados Egri Rajnai Rizling Grand Superior, Thummerer Vilmos 2018-as Tekenőhát Egri Merleot Grand Superior és Dr Gál Lajos 2018-as Pajados Egri Bikavér Grand Superior borai viselhetik majd az Egri Érsek Bora 2022 cimkét palackjaikon.

A borok az Érseki Palota Látogatóközpont ajándékboltjában megvásárolhatóak.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló