2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#eger #borkóstolás #egri csillag weekend

Augusztusban újra a Dobó téren borozhatunk az Egri Csillag Weekenden

Barna Benedek 2021.07.29. 12:37

Idén is megrendezik a borfesztivált.

 

Idén 10. alkalommal rendezik meg az Egri Csillag Weekendet, ahol egri borászatok kínálják legújabb évjáratú egri csillagjukat a belvárosi Dobó téren, ahol a borkóstolás mellett más programok is várják az odalátogatókat.

 

Az Egri borvidék idén egy 10 éves évfordulót ünnepel, ugyanis 2011-ben ízlelhették meg a borkedvelők az egri csillagok első évjáratait. A borfajta annak idején abból a felvetésből született, hogy legemblematikusabb boruk, az egri bikavér mintájára egy házasított egri fehérbort kellene a pincészeteknek készíteni, méghozzá közös márkanév alatt – mivel a borvidéken az ültetvények közel 45 százalékán fehér fajtákat művelnek.

 

 

A X. Egri Csillag Weekendet augusztus 5-7. között tartják.

 

Eddig bejelentett kiállítóik:

Akona Pincészet, Bolyki Szőlőbirtok, Gál Lajos, Gál Tibor Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Nap-völgy Borászat és Élménybirtok, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, St. Andrea Szőlőbirtok, Torma Pince, Tóth Ferenc Pincészet, Tóth és Tóth bor, Agria Sajt, Egri Chiliagok, 383 Ásványvíz, Egri Borút Egyesület.

Fellépők: Egri Csillagok Hagyományőrző Együttes, Sárbogár, Okos Viola, Simple Acoustic, Superego3, Szabó Anna 'Rozsi', Báder Elemér & Svéd Mátyás duó, Juhász Marci (Nomád), Back To Floyd


A belépés ingyenes, a rendezvényt a kóstoláshoz használt logózott pohár megvásárlásával lehet támogatni.

 

További információk az Egri Csillag Facebook-oldalon.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló