2024. június 24., Iván

Eger ügye

#óvoda #egészség #szüret

Egészség Hete van a Felsővárosi Óvodákban: a szüret és a szőlő a téma - FOTÓK

Csarnó Ákos 2023.09.28. 14:26

Sok mozgás, jó idő.

Hagyománnyá vált a Felsővárosi Óvodák között, hogy minden szeptember végén Egészség Hetét szerveznek – nyilatkozta Imre Erika, a OVI-VÁR Tagóvoda vezetője.  Minden napnak más a tematikája, így a mai napon a szüret és a szőlő feldolgozása (darálás, must készítése) volt a központi elem.

 

#GALLERY_220#

 

Mivel Egészség Hetéről van szó több mozgásos és elgondolkodtató játékot helyeztek ki a Nemzedékek terére a szervezők. Nagyjából száz gyerek vett részt a rendezvényen, az öt felsővárosi óvodából.

 

Gál Judit vezető ötletét valósították meg, minden nap egy másik óvoda a „felelős”, a csütörtöki foglalkozást pedig Tarsoly József hegybíró merlot szőlővel és a szőlő feldolgozásához szükséges szerszámokkal segítette. Korábban a gyerekek voltak a szőlősben, megtapasztalhatták a szüreti munkát, most a feldolgozás megismerés volt a cél.

 

A programsorozat zárására holnap, a Benedek Elek óvodában kerül sor, a népmese napja alkalmából, a szürethez, szőlőhöz kapcsolódó mesékkel.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló